УКР РУС

Лаціо переміг Парму та вийшов на другу позицію, Лечче без Шахова перестріляв Наполі: 23-й тур Серії А, неділя

9 лютого 2020 Читать на русском

В рамках недільної 23-го туру чемпіонату Італії провели п'ять матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2019/20, 23-й тур

СПАЛ – Сассуоло – 1:2

Голи: Боніфаці, 23 – Капуто, 65 (пен), Бога, 90

Брешія – Удінезе – 1:1

Голи: Бізолі, 83 – де Пауль, 90+2

Дженоа – Кальярі – 1:0

Гол: Пандев, 43

Наполі – Лечче – 2:3

Голи: Мілік, 48, Кальєхон, 90 – Лападула, 29, 61, Манкозу, 81

Парма – Лаціо – 0:1

Гол: Кайседо, 41

Тур відкривав поєдинок у Феррарі між СПАЛом та Сассуоло. Господарі вийшли вперед у середині першого тайму після подачі зі стандарту та вдалого відскоку на Боніфаці – Кевін забив з метру в порожні ворота. До перерви рахунок не змінився, однак у другому таймі гра пішла на зустрічних курсах. Це призвело до голу Сассуоло з пенальті на 65-й хвилині (його заробив Бога), який реалізував Капуто.

Петанья за кілька хвилин міг принести перемогу СПАЛу ударом метрів з 18-ти – Консільї перевів м'яч у стійку. Надалі матч вирівнявся, але на 90-й хвилині гості змогли забити другий гол зусиллями Бога, який замкнув класний навіс Беррарді на лівий край штрафного. Феррарці капітулювали.

Наполі у рідних стінах приймав Лечче, який залишив Шахова у запасі. Втім, і без його підтримки гості змогли відкрити рахунок на 29-й хвилині: Фалько вистрілив з меж штрафного після передачі з флангу, Оспіна парирував, а Лападула зіграв на добиванні – 0:1! Господарі змогли відігратися аж на старті другого тайму внаслідок контратаки, яку розігнав Інсіньє. Лоренцо протягнув м'яч до карного майданчика, віддав вліво на Мертенса, а той у дотик викотив м'яч на дальню стійку. Мілік ефектно замкнув з метру. Втім, вже на 61-й хвилині Лечче вдруге вийшов уперед. Знову відзначився Лападула, який ударом головою в дальній кут замкнув навіс Фалько з правого флангу – 1:2!

Наполі знову потрібно було відігруватись, але Лечче після забитого голу виглядав навіть цікавіше. За свою сміливість гості отримали подарунок у вигляді шедеврального штрафного удару на 83-й хвилині – Манкозу метрів з 30-ти засадив м'яч точно в дев'ятку. Неаполітанці змогли скоротити відставання в рахунку вж на 90-й завдяки вдалому рикошету на Кальєхона, однак врятуватися від ганебної поразки часу вже не було. Лечче розбив Наполі – 2:3.

Удінезе приїхав у гості до Брешії, ледь не відкривши рахунок вже на 2-й хвилині зустрічі. Кевін Лазанья влучив у поперечину, а далі господарі огризнулися кількома атаками – одна з них ледь не призвела до пенальті. Втім, перехопити ініціативу їм не вдалося, хоча до перерви рахунок залишився "сухим". У другому ж таймі фріульці виглядали дещо активніше, але моментів було не так і багато. Найкращі змарнували Де Пауль на 67-й хвилині та Окака Чука на 73-й – удар Кевіна голкіпер перевів у каркас воріт, а Стефан головою замикав трішки вище воріт.

Покарання за марнотратство прийшло на 81-й хвилині, коли Бізолі підчатував невдалий винос лонгболу – Дімітрі з правого краю штрафного пробив точно. До останніх хвилин Брешія перемагала, але Удінезе вдалося врятуватися на 90+2-й після навали на карний майданчик та удару Де Пауля з правого краю. М'яч залетів у ворота завдяки маленькому рикошету, встановивши остаточний рахунок зустрічі – 1:1.

Дженоа вдома зустрічався Кальярі. Перший тайм поєдинку виявився неймовірно насиченим на події – команди на двох провели три заміни та заробили три жовті картки. Під кінець тайму пощастило генуезцям: Пандев, який з'явився на полі на 39-й хвилині, вже на 43-й забив красивим крученим ударом метрів з 24-х – точно під дальню стійку!

В другому таймі Горан міг оформити дубль, але його класний постріл парирував Краньйо. Кальярі мав шанс врятуватися від поразки на 90-й хвилині, однак Наінголлан з дистанції влучив у поперечину. Зрештою, Дженоа святкував мінімальну перемогу.

Парма у рідних стінах приймала Лаціо. Перший тайм зустрічі пройшов у рівній боротьбі, але з невеликою кількістю по-справжньому моментів. Тим не менш, гол до перерви вболівальники побачили – і він цілком відповідав духу гри. На 41-й хвилині подачу з правого флангу захисники Парми вибили прямо на Кайседо, який поклав корпус і з меж штрафного вистрілив у ліви нижній кут. 0:1!

Пармезанці могли відігратися на 56-й хвилині після красивого удару Капрарі метрів з 20-ти у дальню дев'ятку, однак Стракоша виконав блискучий сейв. Лаціо один з найкращих моментів змарнував на 72-й хвилині – це Іммобіле вистрілив над поперечиною з меж карного майданчика. Загалом, матч проходив рівно й динамічно, але бодай ще один гол команди так і не змогли забити. Лаціо здобув перемогу і вийшов на другу позицію в Серії А, хоча Інтер сьогодні може повернути собі цю сходинку.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ