УКР РУС

Спеція розписала сенсаційну нічию з Інтером, Сассуоло переміг Мілан, Ювентус переграв Парму й обійшов Аталанту

21 квітня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У середу у 32-му турі чемпіонату Італії відбулось кілька поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 32-й тур

Мілан – Сассуоло – 1:2

Голи: Чалханоглу, 30 – Распадорі, 77, 83

Болонья – Торіно – 1:1

Голи: Бароу, 25 – Мандрагора, 58

Дженоа – Беневенто – 2:2

Голи: Пандев, 11, 21 – Віола, 4 (пен), Лападула, 15

Кротоне – Сампдорія – 0:1

Гол: Квальярелла, 53

Спеція – Інтер – 1:1

Голи: Фаріас, 12 – Перішіч, 39

Удінезе – Кальярі – 0:1

Гол: Жоао Педро, 55

Ювентус – Парма – 3:1

Голи: Алекс Сандро, 43, 37, де Лігт, 68 – Бругман, 25

Фіорентина у важкому поєдинку втримала перемогу над Вероною

У першому матчі середи Мілан на власному полі приймав Сассуоло. Гості доволі активно розпочали поєдинок і вже на 13-й хвилині мали непоганий шанс вийти вперед: Жеремі Бога цілив у нижній лівий кут воріт і лише реакція Доннарумми врятувала "россонері". Наступний небезпечний момент виник в середині тайму біля воріт "чорно-зелених" і призвів до гола: Алексіс Салемакерс навісив з правого флангу по діагоналі у штрафний майданчик суперника і Хакан Чалханоглу, приборкавши м'яч, обвідним ударом поцілив прямісінько у правий кут. Наприкінці тайму Доменіко Берарді змарнував шанс відігратись, пробивши у стрибку головою трохи вище воріт.

Команда потенційного тренера донецького Шахтаря відігралась в середині другої сорокап'ятихвилинки – спрацювала заміна від Де Дзербі. Джакомо Распадорі поборовся за м'яч по центру воріт, скинув на партнера на правий фланг, змістився у центр штрафного майданчика і влучно замкнув передачу, отриману у відповідь. Згодом форвард Сассуоло оформив дубль: отримавши м'яч в районі одинадцятиметрової позначки, Джакомо хитнув захисника і пробив у дальній кут. Мілану банально не вистачило часу, аби врятувати бодай нічию.

Інтер на виїзді зустрічався зі Спецію. Особливого турнірного значення для "нерадзуррі" цей поєдинок не мав, адже вони відрив від другої позиції становив аж дев'ять очок – і це за шість турів до кінця сезону. Звісно, допускати осічку після нічиї з Наполі ніхто не бажав, але певна розслабленість була присутня. За неї на 12-й хвилині покарав Фаріас, якому вдався класний удар з лінії штрафного в ближній кут. 1:0! Це був єдиний постріл Спеції по воротах за весь матч.

Після цього забігали активніше, що вилилось у гол на 39-й хвилині – це Перішіч замкнув простріл з правого флангу. 1:1! По перерві ж Інтер тиснув, розриваючи оборону Спеції й створюючи дуже небезпечні моменти (зокрема, Лукаку не реалізував вихід віч-на-віч). На 89-й хвилині Лаутаро таки забив другий гол у ворота господарів, але його скасували через офсайд. Зрештою, фінальний свисток зафіксував сенсаційну нічию!

Ювентус в останніх п'яти турах Серії А святкував всього дві перемоги, при цьому програвши на вихідних Аталанті. Внаслідок такого сумного відрізку туринці впали на четверту позицію з великими шансами опуститися нижче – аби цього не допустити, "б'янконері" необхідно було переграти Парму. Втім, саме "хрестоносці" відкрили рахунок на 25-й хвилині внаслідок штрафного у виконанні Бругмана – дотепно, що Роналду знову стояв у стінці й знову не підстрибнув.

На жаль, проти сенсаційної перемоги Парми виступив Алекс Сандро. На 43-й хвилині бразилець отримав скидку від де Лігта й метрів з 11-ти розстріляв ближню дев'ятку, а за хвилину по перерві він же замкнув навіс Куадрадо – 2:1! На 68-й же питання щодо тріумфатора зустрічі зняв де Лігт, який пробив під поперечину після подачі з кутового. 3:1. Цей гол виявився останнім. Юве святкує перемогу й виходить на третє місце!

Неймовірно цікавий матч провели у Генуї, де Дженоа приймав Беневенто. Обидві команди не знали перемог у останніх трьох турах, а підопічні Піппо Індзагі при цьому ще й вели боротьбу за виживання – від зони вильоту їх відділяли п'ять очок. У "грифонів" було аж на два залікових бали більше, тож перемога була необхідна і господарям, і гостям. Як наслідок, вже до 21-ї хвилини на табло горів рахунок 2:2.

Віола вивів Беневенто вперед з пенальті на 4-й хвилині, македонець Пандев ударом з відскоку зрівняв на 11-й, а вже на 15-й Віола асистував перед красивим голом Лападули – Пандев відповів на 21-й точним пострілом з лівого краю штрафного. До речі, цей гол став 100-м для Горана у топ-5 ліг.

На жаль, ця швидкісна перестрілка виявилась найяскравішою подією у зустрічі. За наступні 70 хвилин команди розмінялись кількома моментами, але більше не забивали. Нічия!

У паралельних матчах багато не забивали. Кальярі завдяки голу Жоао Педро переміг Удінезе – завдяки цій звитязі острів'яни наблизились до рятівної сімнадцятої сходинки (там тримається Беневенто) на дистанцію всього у три очки. Кротоне, який де-факто вилетів, програв у шостому турі поспіль – кривдником стала Сампдорія (Квальярела забив єдиний м'яч). Торіно ж вдалося розписати результативну нічию з Болоньєю (1:1) – після двох перемог поспіль це не дуже приємний факт, адже команда скоротила відрив від зони вильоту до трьох залікових балів.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ