УКР РУС

Саррі: Ненормально, що арбітр часто без причини зупиняв матч

14 вересня 2017 Читать на русском

Головний тренер Наполі Мауріціо Саррі відповів на питання журналістів після матчу Ліги чемпіонів проти Шахтаря.

"У нас складні матчі один за одним. За такої ситуації важко не лише показувати результат, а й демонструвати певну якість гри. Сьогодні нас було покарано за те, що не змогли показати футбол необхідного рівня.

Аллан і Мертенс вийшли на заміну й добре зіграли? За своїми характеристиками вони відновлюються не так швидко, як їхні партнери. Їм потрібен додатковий відпочинок. Певною мірою це були вимушені кроки. Вони так добре виступили, тому що вийшли в другому таймі, коли футболісти суперника вже провели на полі 60 хвилин.

Останні 20 хвилин? Так, ми провели цей відрізок дуже непогано, і в донеччан виникали труднощі в обороні. До цього часу "гірники" витратили чимало сил, натомість у нас на заміну вийшов Мертенс, що відмінно вміє розганяти атаки. Дріс був свіжим і створював гостроту біля воріт господарів. Важливо не лише давати відпочити таким виконавцям, а й мати їх у запасі, аби спробувати змінити перебіг зустрічі. Нам потрібно заглиблюватися в аспекти гри в атаці, проте часу зараз немає. Він і не з’явиться, доки не буде опрацьовано більш зручний календар. Наразі ж єдине рішення ми отримаємо, тільки якщо клуб купуватиме більше футболістів, щоб моя лава запасних була довшою.

Гра центральних захисників? Це наші ключові захисники. Хоча хто основний, а кого запасний – це ще велике питання. Минулого сезону резервістом називали Зеліньськи, а в підсумку він провів не менше хвилин, ніж його конкурент за позицією Жоржиньо. Можу сказати, що оборона зіграла відмінно, немає жодних претензій. Були недоліки в діях атакуючих футболістів, які погано відпрацьовували назад, недостатньо активно пресингували. Не думаю, що сталося щось несподіване або драматичне. Ми поступилися команді з першого кошика: Шахтар недаремно туди потрапив, і сьогодні переміг заслужено.

Чи був Шахтар сильнішим? Безумовно, Шахтар розпочав набагато краще за нас. Ми ж переважали в заключному відрізку. За нашими даними, показник гольових моментів – 7:5 на користь Наполі. Це означає, що ми діяли досить добре. На підсумковий результат вплинуло те, що суперник був агресивнішим і впевненішим у собі.

Арбітраж? Він мені не сподобався. Рефері часто зупиняв гру без особливої причини. Вважаю, що це ненормально", – цитує Саррі офіційний сайт Шахтаря.

Фонсека: Шахтар фактично ідеально зіграв у захисті

Нагадаємо, що вчора Шахтар в 1-му турі групового етапу Ліги чемпіонів вдома переміг Наполі з рахунком 2:1.