УКР РУС

Санчо, з яким Ярмоленко конкурував у Борусії Д, очолив рейтинг асистентів Європи – позаду навіть Мессі та Роналду

30 вересня 2018 Читать на русском

Вінгер Борусії Д Джайдон Санчо доволі несподівано очолив рейтинг найкращих асистентів Європи серед представників топ-чемпіонатів. При цьому юний англієць грає значно менше за своїх іменитих конкурентів.

Борусія Д в поєдинку 6 туру Бундесліги здобула неймовірну перемогу над Байєром. Поступаючись 0:2, підопічні Фавра у другому таймі змогли переламати хід поєдинку та перемогли 4:2. Ця перемога дозволила Борусії Д випередити Баварію та стати лідером чемпіонату Німеччини 2018/19.

Байєр – Борусія Д – 2:4 – відео голів та огляд матчу

Одним з героїв поєдинку став 18-річний Джайдон Санчо, який вийшов на заміну на 68-й хвилині. Вже за 70 секунд англієць після блискучої контратаки Борусії відзначився гольовою передачею, а у компенсований арбітром час оформив ще один асист.

Після 6 турів чемпіонату Німеччини в активі Санчо вже 5 гольових передач – це найкращий показник у топ-5 чемпіонатах просто зараз. Менше навіть у Мессі та Роналду – по 4 асисти, повідомляє BBC. Цікаво, що при цьому вінгер ще жодного разу в сезоні 2018/19 не виходив у стартовому складі.

В цілому на результативну дію Санчо необхідно близько 73 хвилин (статистика з вересня 2017 року) – за цим показником англієць є найкращим у Бундеслізі.

18-річний Санчо народився у Лондоні, а в 14-річному віці почав займатись в академії Манчестер Сіті. У 2017 році став найкращим гравцем Євро U-17, хоча Англія поступилась Німеччині у фіналі турніру в серії післяматчевих пенальті. Цікаво, що свого часу аналогічну нагороду отримували Маріо Гьотце, Сеск Фабрегас, Тоні Кроос та Вейн Руні.

Влітку 2017 року гравець відмовився від підписання професійного контракту з Манчестер Сіті та зарплати 35 тисяч євро на тиждень. Однією з причин був сумнів футболіста щодо отримання ігрової практики. З цієї точки зору Санчо обрав правильний варіант продовження кар'єри – у Дортмунді, безумовно, вміють працювати з молоддю. Борусія Д практично без роздумів виклала за Санчо близько 7 млн фунтів, хоча вже зараз трансферна вартість англійця складає 20 млн євро.

Сам капітан Борусії Д Марко Ройс вже назвав Санчо справжньою зброєю команди, а Хосеп Гвардіола, найімовірніше, вже починає шкодувати про трансфер талановитого гравця, адже раніше іспанець зазначав, що клуб вірив у Санчо та хотів втримати юного таланта.

До слова, Санчо, який став однією з причин рішення Борусії продати Андрія Ярмоленка, є першим англійцем в історії дортмундського клубу. Перший млинець нанівець – явно не той випадок.

Малком, Веа-молодший та ще 11 молодих талантів, за якими варто стежити в Лізі чемпіонів 2018/19