УКР РУС

Сампдорія розгромила Наполі, Фіорентина перемогла Удінезе

2 вересня 2018 Читать на русском

У матчах 6-го туру італійської Серії А не обійшлось без сенсацій.

У найбільш статусному недільному матчі 3-го туру італійської Серії А Фіорентина зійшлася з Удінезе. "Фіалки" домінували весь матч, однак дуже довго не могли забити гол – Удінезе тримався, в першу чергу, не героїчних діях свого воротаря. Фріульці намагалися відповідати контратаками та стандартами – і після одного з них на 73-й хвилині вони втратили м'яч, який підхопив К'єза. Федеріко протягнув м'яч через усе поле та виконав класний черпачок у штрафний на Бенассі, який потужним ударом з гострого кута таки прошив Скуфетта – 1:0. Не дивлячись на те, що флорентійці могли забити ще кілька разів, цей гол виявився єдиним у матчі.

Бенассі забив гол у стилі ван Бастена в матчі з Удінезе

Серед інших недільних матчів 3-го туру виділялася зустріч Сассуоло проти Дженоа, в якій генуезці ще у першому таймі горіли з рахунком 4:1. У другому таймі команди продовжили перестрілку й завершили гру із рахунком 5:3. В цей же час у самій Генуї Сампдорія створила сенсацію, розгромивши Наполі – 3:0. Лаціо на своєму полі мінімально переграв Фрозіноне, а Кальярі з таким же рахунком та з Даріо Срною у складі здолав міцну Аталанту – причому на виїзді. К'єво та Емполі зіграли внічию, хоча Емполі міг виграти – на 75-й хвилині команда вийшла вперед, однак гол скасували через офсайд. Торіно ж у матчі проти СПАЛа здобув мінімальну перемогу, хоча матч могли взагалі відмінити через зливу – все обмежилось лише затяжною паузою.

Таким чином, Сассуоло набрав сім очок та піднявся на друге місце, в той час як Фіорентина, СПАЛ та Наполі йдуть на третій-п'ятій позиції, маючи по шість очок. Аталанта, Емполі, Удінезе, Торіно та Кальярі мають по чотири очки й займають відповідно шосту, восьму, десяту, одинадцяту та дванадцяту сходинки у турнірній таблиці. У Сампдорії, Дженоа та Лаціо по три очки – вони йдуть на тринадцятій, п'ятнадцятій та шістнадцятій позиціях. Фрозіноне та К'єво з одним очком замикають турнірну таблицю.

Чемпіонат Італії 2018/2019, 3-й тур

Фіорентина – Удінезе – 1:0

Гол: Бенассі, 73

Сассуоло – Дженоа – 5:3

Голи: Боатенг, 34, Лірола, 38, Бабакар, 41, Споллі, 45+2 (автогол), Феррарі, 62 – Пйонтек, 27, 83, Пандев, 70

Сампдорія – Наполі – 3:0

Голи: Дефрель, 11, 32, Квальярела, 75

Лаціо – Фрозіноне – 1:0

Гол: Луїс Альберто, 49

Аталанта – Кальярі – 0:1

Гол: Барелла 45

К'єво – Емполі – 0:0

Торіно – СПАЛ – 1:0

Гол: Н'Кулу, 52