УКР РУС

Саленко зімітував струс мозку заради відстрочки від армії та переходу із Зеніта в Динамо

9 квітня 2020 Читать на русском

Екс-форвард київського Динамо Олег Саленко пригадав, на які жертви пішов, аби потрапити у київське Динамо.

"Динамо ще за півроку до переходу, відразу після Євро-1988, позначило свій інтерес. Селекціонер клубу Сучков приїжджав до Ленінграда, малював перспективи. Тренер Зеніта Завідонов наприкінці сезону намагався відрадити, але я для себе все вже вирішив. По-перше, базовий клуб збірної. По-друге, потрібно було вирішувати питання з армією, а в Києві обіцяли і його закрити.

"Лобановський не відпустив на гру і влаштував мені пекельне тренування": Саленко – про образу на тренера Динамо

Зараз вже, напевно, можна відкрити маленький секрет. В останньому матчі за Зеніт у Москві я зімітував струс мозку за п'ять хвилин до кінця гри – тільки б мене в армію відразу з манежу не "загребли". З таким діагнозом на півроку відстрочку від призову давали. Три дні я чесно провалявся в лікарні імені Скліфосовського", – розповів Саленко в інтерв'ю виданню Чемпіонат.

Нагадаємо, Саленко виступав у Зеніті з 1985 по 1988 роки. Його трансфер з російської команди в Динамо у 1989 році викликав багато шуму і був сприйнятий ленінградськими вболівальниками як зрада рідного клубу і міста.

"У 90-х зарплату гравцям виплачували кабанчиками, бензином": економічна криза, кримінальні авторитети і трансфер у Зеніт