УКР РУС

Саленко: Збірна України повинна вигравати всі матчі

24 лютого 2014 Читать на русском

"Футбол 24" поцікавився думкою відомого експерта щодо вчорашнього жеребкування відбіркового турніру Євро-2016.

Як відомо, Україна потрапила у групу С, де зіграє з Іспанією, Люксембургом, Македонією, Білоруссю і Словаччиною. Саленко спершу попросив нагадати йому всіх суперників, адже він тільки-но "з коліс" - повернувся з ветеранського турніру, і після цього вдався до аналізу.

- Дуже добре, що напряму з кожної групи виходять одразу дві команди, - вважає Олег Анатолійович. - Це величезний шанс для нас, щоб вперше напряму пробитися на чемпіонат Європи. Іспанія та Україна - два очевидні фаворити групи С. Щодо Македонії і Словаччини - то це команди-загадки. Ми повинні вигравати усі ігри.

- Навіть у збірної Іспанії?

- Іспанці - лідери. Але чемпіонат світу у Бразилії покаже, як вони почуваються. Там немало ветеранів, щоправда, є середнє покоління, яке також може показати результат. Для України найголовніше - не губити очок із середніми командами.

- Що думаєте про теперішню збірну України? В інтернеті великою популярністю користується гасло "Фоменко - другий після Бога"...

- У нас є перспектива, є команда. До того ж, цей відбір буде шансом для молодого покоління. На жаль, майже ніхто з них не має місця в основному складі своїх клубів. Минулий рік посіяв надію, що збірна України - згуртована команда із нормальною психологією.

- Після жеребкування Михайло Фоменко полегшено зітхнув, мовляв, добре, що нам не випала збірна Росії.

- Дійсно, це було б важко. Україна і Росія - команди приблизно одного рівня. До слова, добре, що з п'ятого кошика нам випала Македонія, а не хтось сильніший.

- Вперше в історії чемпіонатів Європи фінальний форум прийме 24 команди. Це добре?

- Зараз складно сказати. У Францію потраплять, звісно, кілька команд, нижчих за класом. Зате, з іншого боку, більше збірних матимуть шанс "засвітитися", збільшиться інтерес. Грубо кажучи, вся Європа буде на чемпіонаті Європи.

- Ще одна новизна: кожен відбірковий тур триватиме упродовж цілого тижня, за винятком середи, а це по 8-10 матчів щодня.

- Зараз увесь час з'являється щось нове. Такий формат - це однозначний плюс, бо буде можливість переглянути всі трансляції. Нам, експертам, теж додасться роботи (Сміється). Ці зміни однозначно підуть на користь футболу.

Розмовляв Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87