УКР РУС

Рюдігер тепло підтвердив відхід з Челсі: "Це був найважчий час у кар'єрі, але я промовчав"

20 травня 2022 Читать на русском

Провідний захисник лондонців Антоніо Рюдігер написав зворушливого листа про Челсі на прощання. У столиці Англії німець провів 5 сезонів.

"Я не люблю прощання. Але я спробую зробити його особливим, зі щирого серця... Трофеї, які я виграв, – це, звісно, чудово. Але дружба зробила Челсі справді особливим місцем. Ми були не просто одноклубниками. Чимало хлопців – Канте, Ковачіч, Зієш, Лукаку – були мені братами. Це доволі рідкісне явище у футболі. І якщо є момент, який може все підсумувати, то це сцени у роздягальні після перемоги в ЛЧ 2021/22.

Реал повністю узгодив перехід Рюдігера – захисник вже підписав контракт з гігантською клаусулою

Той сезон був шаленим для мене. Я ненавиджу казати "шалений", але яке інше слово я можу підібрати? Шість місяців до фіналу я був на дні, брате. Мене викинули зі складу, а я навіть не розумів чому. Ми зустрілись з тренером, який сказав, що у нас великий склад і він надає перевагу іншим гравця. Бум – так я можу це описати. Опісля було багато чуток, образ у соціальних мережах. Це був найважчий час у моїй кар'єрі, але я промовчав, адже не хотів створювати проблеми клубу. Якби ви мені тоді сказали, що я починатиму зі старту фінал Ліги чемпіонів, я б відповів, що це неможливо...

На жаль, мої перемовини щодо нового контракту почали ускладнюватись минулої осені. Бізнес бізнесом, але якщо ви не чуєте жодних новин від клубу з серпня по січень, то ситуація стає складною. Після першої пропозиції була довга павза з нічого. Ми ж не роботи, правда? Ти не можеш чекати місяцями з такою невизначеністю щодо майбутнього. Зрештою, ніхто не знав, що будуть санкції (накладені на Абрамовича – прим.), але до мене проявили інтерес інші великі клуби, то ж мені довелось вирішувати. На цьому я зупинюсь, адже, окрім бізнесу, не можу сказати нічого поганого про Челсі.

"Сині" назавжди будуть у моєму серці. Лондон завжди буде мені домом. Я приїхав сюди сам, але зараз у мене є дружина та двоє чудових дітей. Також у мене є брат по життю на ім'я Кова (вочевидь, йдеться про Матео Ковачіча – прим.) Я виграв Кубок Англії, Лігу Європи і Лігу чемпіонів. Звісно, я маю сотні спогадів, які залишаться зі мною назавжди", – написав оборонець. З повним текстом зворушливого прощання можна ознайомитись на The Players' Tribune.

Нагадаємо, футболку "пенсіонерів" німець одягнув у 2016-му і відтоді награв за клуб 202 поєдинки, у яких ще й забив дванадцять м'ячів та віддав сім асистів. Наступним клубом Антоніо Рюдігера має стати Реал, який вже узгодив перехід на правах вільного агента.