УКР РУС

Руні веде в Лігу чемпіонів. "МЮ" - "Тоттенхем" - 3:0

15 березня 2015 Читать на русском

У центральному матчі 29 туру АПЛ "червоні дияволи" захистили четверте місце від зазіхань "шпор".

"Юнайтед" випереджав "Тоттенхем" на три очки, тож у випадку поразки міг втратити стратегічно важливу позицію, яка дарує путівку в Лігу чемпіонів. Команда ван Гаала вважалася фаворитом сьогоднішнього протистояння, хоча як тут не згадати, що "шпори" у двох поспіль сезонах вивозили із "Олд Траффорд" по три бали. Непередбачуваність - ось головна приваба цього матчу.

Господарям поля вдався швидкий гол, який задав тон усьому поєдинку. Феллаїні забив на 9-й хвилині, отримавши прекрасну розрізну передачу від Карріка. Опинившись на ударній позиції, залишалося пробити повз Льоріса, що хавбек і зробив, наче природжений форвард. Через десять хвилин відзначився вже й сам Майкл Каррік, вправно пробивши головою з району 11-метрової позначки – 2:0. 

А що Харрі Кейн і його команда? «Шпори» так і не зуміли налагодити контргру, пересуваючись по полю, наче тіні. Врешті, ефектний цвях у домовину гостей забив Вейн Руні. Капітан «МЮ» на швидкості проскочив трьох суперників і пробив у кут воріт Льоріса – 3:0.

У перерві Маурісіо Почеттіно так і не зумів достукатися до своїх підопічних, розбудити їх із летаргічного сну. На другий тайм «шпори» вийшли приреченими, тож логічно, що вперше потурбувати Де Хеа вони змогли лише на 89-й хвилині. Кейн пробивав у кут воріт, але голкіпер був готовий до такого розвитку подій.

Красива перемога "червоних дияволів" дозволяє їм за підсумками 29 туру залишитися на четвертій сходинці. Навіть якщо завтра "Ліверпуль" обіграє "Суонсі". А ось "шпори" суттєво погіршують свої шанси на ЛЧ. Тепер від заповітної зони "Тоттенхем" відстає на 6 очок.

 "МЮ" - "Тоттенхем" - 3:0

Голи: Феллаїні, 9, Каррік, 19, Руні, 34

Попередження: Мата - Роуз