УКР РУС

Україна драматично вийшла в 1/4 Євро-2023 – вилучення Ваната, казкові Бражко і Судаков, жахіття Кащука, заміни Ротаняfire

24 червня 2023 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Румунія програла Україні (0:1) у 2 турі молодіжного Чемпіонату Європи U-21. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

Команда Ротаня мала всі шанси вийти у чвертьфінал Євро 2023 в разі перемоги у звітній зустрічі та невиграшу хорватів проти іспанців. Матч, як і онлайн-трансляція Румунія – Україна на "Футбол 24", стартував о 19:00. У першому турі наша молодіжка здолала Хорватію (2:0). Румуни ж поступилися Іспанії 0:3. Команда Ротаня не дуже добре згадує попередні матчі з "малими триколорами". Під час відбору на попереднє Євро Румунія розгромила "синьо-жовтих" у рідних стінах, тому домашній реванш українців уже нічого не вирішував. Господарі турніру підходили до цієї гри не в найкращому гуморі, адже виграли лише раз за останні 11 поєдинків при 7 поразках.

Румунія – Україна: онлайн-трансляція матчу Євро-2023 (відео)

За перші 5 хвилин маємо відразу 2 нервові привози у своїй третині поля. Спочатку Батагов пропустив на ударну позицію у штрафний Мунтяну, який банально пробачив, не влучивши у верхній кут. Майже відразу після цього 21-річний бомбардир румунського Фарула ледь не скористався помилкою Бражка – Трубін виручив. Обидва епізоди прийшли після потужного пресингу перед штрафним. Спершу невдало вибили і програли підбирання, а опісля завозилися біля володінь Трубіна. Ще кілька непоганих позиційних атак господарів завершуються вже не такими гострими пострілами.

Безглузде вилучення Ваната у відеоогляді матчу Румунія U-21 – Україна U-21 – 0:1

Наші хлопці ж почали прокидатися з 9 хвилини. Кащук пристрілявся здалеку, а потім змарнував супершанс після розрізного пасу з глибини. А міг Бражко оформити розкішний гольовий пас, якби Олексій не програв дуель віч-на-віч з голкіпером. На 17-й українці знову надто легко пускають у свій штрафний, фартовий рикошет від ноги Сича поруч з ближньою стійкою після пострілу Петріли. Марковіч намагався добити, але Трубін на межі фолу завадив проштовхнути у ворота. А ось Сича скосили значно очевидніше. VAR нема, а данський суддя Крог не наважився піти проти шумних домашніх трибун "малих триколорів".

Розрізні передачі Судакова проходили і раніше між лініями. А тепер Георгій ще й блискучим пасом вивів Кащука на побачення з кіпером Стяуа. Тирновану і тут спокійно вичекав і зупинив Олексія. Бражко двічі поспіль гасить гострі контрвипади топовими відбираннями. Другий епізод розвинувся у класну позиційну атаку, в якій Судаков і Бондаренко понабивали стіночок, Криськів продовжив і завершував після прострілу Вівчаренка. На жаль, недостатньо м'яка передача лівого захисника дещо завадило пробити прицільніше. Бондаренко тепер уже на правому фланзі кинув уперед на Криськіва, який п'ятою ефектно вивів Кащука на ще одну вигідну позицію. Олексій мінімально схибив, цілячись у лівий нижній.

Ліксандру створив уже третій момент, відпасувавши Марковічу на дузі – Трубін у красивому стрибку витягнув. Україна блискуче комбінує, домінуючи у контролі (понад 70% часу), але й Румунія постійно поруч, вичікує свій шанс на контратаках, після наших втрат чи коли надто великі сили команди Ротаня залишаються глибоко на чужій половині у пресингу. Тріо гравців, які вийшли тільки на 65 хвилині проти Іспанії, сьогодні в ударі. Хоча Петріла на лівому краю оборони і свої атаки розганяє, і Кащуку зони стабільно відкриває.

Друга половина знову починається з наших атак. Судаков подав штрафний, Бондаренко не зміг виконати скидання головою на дальню. Бражко здалеку не влучив. Капітан молодіжки, в якого вже є 1 асист на Євро-2023, тут котив під удар. Неймовірний тиск тільки нагнітають українці. Судаков розхитав на фланзі, Бондаренка заблокували перед воротарським. Артем кинув у фланг, Сич прострілив під розстріл, але Сікан поцілив у поперечину. Криськів і Судаков також намагалися забити.

Румунія – Україна: післяматчева прес-конференція Ротаня – про вилучення Ваната та козирі українців

Румунія підняла голову після перерви аж на 62 хвилині. Подібний фокус проходив уже у першому таймі. Діагональ з правого флангу на лівий, переведення в центр, Марковіч на Албу (вийшов на 57-й), який не влучає у дальній. Бражко замикав кутовий з правого краю, знову дещиці не вистачає. Ванат і Брагару замінили Сікана і Криськіва на 67 хвилині. В'юнник замість Кащука на 78-й. Вівчаренко і Бондаренко приклалися з-за меж штрафного. Румунія втискається у свій периметр все більше і більше, але й ми не можемо реалізувати непогану комбінаційну гру.

Ще один божественний пас Бражка, удар Ваната з кількох метрів парирує голкіпер, добивання вже не таке гостре. На 89 хвилині таки відкрили рахунок. Свіженький Брагару відкрився під пас Вівчаренка, пройшов по лицьовій і прострілив на ближній кут воротарського, де Ванат змусив Дікана забити у власні ворота. Заміни Ротаня спрацювали. Однак Владислав не довго святкував. Форвард Динамо отримав безглузду червону картку за сутичку з румуном, піддавшись на провокацію. Команди переграли аж 8 хвилин, але зусиллями Судакова і компанії вдалося зіграти надійно і відвести гру подалі від своїх воріт.

Євро-2023: Португалія не втримала перемогу, гравці Динамо й Шахтаря організували гол, який розпочав камбек

Україна набирає 6 очок і після непростої перемоги Іспанії у матчі другого туру достроково пробилася в 1/4 фіналу Євро-2023. Румунія і Хорватія з нулем балів замикають таблицію і в останній грі битимуться хіба що за престиж. Команду Ротаня 27 червня чекає дуель з лідерами групи B. Україна для здобуття першого місця повинна перемагати іспанців, адже у "Фурії Рохи" краща різниця голів.

Україна та Іспанія стали першими учасницями плей-офф Євро-2023 – піренейці викинули за борт Хорватію