УКР РУС

Ярмоленко конфузиться проти Челсі, Мессі упускає гол року, Роналду відповідає УЄФА та ФІФА: головні підсумки євровікенду

24 сентября 2018 Читати українською
Автор: Владимир Лесько

"Футбол 24" розповідає про найбільш знакові події європейського футбольного вікенду у топ-чемпіонатах.

Ярмоленко – антигерой туру в АПЛ

Після дублю у ворота Евертона екс-капітан Динамо миттєво перетворився на одного з улюбленців фанатів Вест Хема. Протягом тижня британські ЗМІ засипали Ярмоленка компліментами, а деякі прихильники "молотів" навіть називали його українським Кріштіану Роналду. Однак похвала, схоже, не пішла на користь Андрію, який змарнував супершанс у лондонському дербі проти Челсі. Якщо ми вже заговорили про порівняння з CR7, то португалець такі моменти лускає наче насіння, 9 з 10-ти – точно. Ярмоленко міг стати героєм Стратфорда, якби приніс своїй команді перемогу над лідером АПЛ. Натомість, зараз нашого хавбека критикують усі, кому не лінь. Нестабільність Андрія знову зіграла з ним у злий жарт.

"Непростимий промах сезону від гравця матчу": Ярмоленко в оцінках ЗМІ та легенди МЮ після матчу Вест Хем – Челсі

Головним переможцем дербі на Лондон Стедіум виявився Ліверпуль. Розгромивши Саутгемптон, підопічні Клоппа нарешті відчепили Челсі та стали одноосібним лідером АПЛ. До слова, мерсисайдці ще й встановили особистий рекорд – 7 перемог поспіль на старті сезону. Енфілд вже відчуває запах першого чемпіонства за майже 30 років. Ліверпуль – машина.

VAR зупиняє Барсу, від Мессі "втік" гол року

Барселона вперше у сезоні втратила очки. "Блаугранас" спіткнулась там, де від них цього найменше очікували, – на Камп Ноу. У матчі проти Жирони Вальверде дав шанс гравцям, які раніше отримували мало хвилин, та одразу поплатився. Відаль часто гальмував атаки передачами назад, хоча й асистував Мессі, Артур здебільшого грав через ближнього, а Лангле виглядав якось перелякано. Вилучення француза, який підміняв Умтіті, спровокувало справжній скандал. Клеман примудрився отримати пряму червону картку, коли на ньому фолив суперник!

Переглянувши відеоповтор, Хіль Мансано вирішив, що Лангле навмисне вдарив Понса ліктем під час падіння на газон. Каталонські ЗМІ сьогодні просто знищують VAR, який начебто "зупинив переможний похід команди Вальверде". Mundo Deportivo, зокрема, відзначилось класною грою слів – "BARVARIDAD" (ВАРВАРСТВО).

До слова, Лео Мессі ледь поповнив власний музей космічних голів черговим шедевром. Якби аргентинець забив, посадавши на п'яту точку майже усіх захисників Жирони, то премію Пушкаша йому можна було б вручаи без жодного голосування.

Розписавши нічию з Жироною, Барса дозволила наздогнати себе Реалу. "Вершкові" продемонстрували сірий футбол на Бернабеу проти Еспаньйола, але гол нестримного Асенсіо приніс мадридцям мінімальну перемогу. На відміну від "блаугранас", королівський клуб може бути вдячний VAR, який розвіяв будь-які підозри на офсайд у балеарського таланта.

Роналду, скривджений УЄФА-ФІФА, продовжує забивати

Португалець, схоже, поволі адаптовується до італійського чемпіонату. Проваливши старт сезону, Кріштіану забив вже третій гол у двох останніх матчах "Старої синьйори". Та, найважливіше, що м'ячі Роналду дозволяють туринцям здобувати перемоги. У Фрозіноне 5-разовий володар "Золотого м'яча" знову зробив різницю. CR7 повернувся, він – голодний та... розлючений. Кріш почувається скривдженим УЄФА та ФІФА через брак визнання. Забиваючи, Рон немов кричить усьому світу: "Я тут зе бест!".

Баварія змітає суперників, або Повернення "Конобанки"

Мюнхенському гранду можна прямо зараз вручити чергову срібну салатницю: 4 матчі, 4 перемоги, 12 забитих, 2 пропущені. Тим, хто сподівається, що Герта чи Дортмунд зможуть нав'язати Баварії боротьбу за титул, можна лише поспівчувати. Між чинним чемпіоном та усіма іншими командами – величезна прірва. На Фелтінс-Арені підопічні Ніко Ковача ще раз показали м'язи, впевнено обігравши учасника ЛЧ Шальке. Після поєдинку не стільки прикро за відсутність інтриги в Бундеслізі, як за ситуацію нашого Коноплянки. Вінгер збірної України знову залишився на лаві запасних. Якщо так продовжуватиметься й надалі, то Євгену слід серйозно задуматись над зміною клубу взимку...

Ліон лякає Шахтар, реінкарнація Неймара та Мбаппе

Найближчий суперник Шахтаря у Лізі чемпіонів після перемоги над Манчестер Сіті розбив одного з лідерів Ліги 1 Марсель. Фекір та компанія грають з особливим настроєм, тож команді Фонсеки буде дуже несолодко на "Парк Олімпік Ліон". Хоча, після провального старту сезону підопічні Женезіо вже навряд чи можуть мріяти про титл. "Ткачі" відстають на 8 очок від ПСЖ, який у звітному турі здобув шосту перемогу поспіль. Мбаппе і Неймар після ліверпульського фіаско нагадали про себе в Ренні. Дубль французького вундеркінда та один гол бразильця допомогли команді Тухеля закріпити лідерство.