УКР РУС

"Донецьк виблискував комбінаційним футболом". Німецькі ЗМІ хвалять нове покоління Шахтаря і розвалюють зляканих "вовків"

13 марта 2020 Читати українською
Автор: Роман Саврій

Шахтар привіз з Німеччини перемогу в першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи – Вольфсбург капітулював з рахунком 1:2. Що пише про успіх чемпіона України німецька преса – в нашому матеріалі.

Sport1: Вегхорст запустив у небеса – Вольфсбург програв заплутаний поєдинок

"Два пенальті, удар по горобцях від Вегхорста та забиті завдяки везінню голи. Без фанів і без мужності. Вольфсбург зазнав прикрої поразки на паралізованій тишею Фольксваген-Арені. Арбітр після відеоповторів призначив два пенальті: Кастельс взяв слабкий удар Коваленка, а Вегхорст послав м'яч на порожній сектор фанів Вольфсбурга.

Шахтар переміг Вольфсбург: бразильці дають результат, хороші шанси на 1/4 фіналу ЛЄ і проблеми "гірників" під пресингом

Попри 8-матчеву безпрограшну серію, "вовки" виглядали наляканими та зневіреними в собі. Донецьк, своєю чергою, виблискував поставленим комбінаційним футболом, якому німецька команда рідко могла щось протиставити. Брукс виправив свою помилку, зрівнявши рахунок, після чого в грі господарів з'явилася думка. Втім, моментів майже не виникало, а в трансляції було чутно, як Олівер Гласнер просив своїх хлопців більше атакувати.

У першому таймі матч заслуговував уваги лише завдяки активній грі гостей, а по перерві стало ще нудніше. Сьома команда Бундесліги нарощувала володіння, однак конвертувати його в гольові шанси не могла – підопічні Луїша Каштру занадто добре тримали оборону", – підсумовує сайт популярного телеканалу.

Нехтування коронавірусом, послідовник Бекхема і велика зірка майбутнього, або Вольфсбург – Шахтар як матч "безсмертних"

Kicker: Гола Брукса не вистачило – Вольфсбург зазнав поразки від Донецька

"Вольфсбург поступився Шахтарю, перервавши безпрограшну серію з 8 поєдинків, та поставив себе у складне становище перед матчем-відповіддю. Українці гостріше атакували й загалом виглядали більш збалансованою командою.

Хоча суперники зустрічалися на порожньому стадіоні, гра вийшла досить напруженою. Шахтар краще грав і тероризував володіння Вольфсбурга швидкими флангами. Низка помилок від "вовків" дала змогу гостям відкрити рахунок. Шахтар міг закріпити перевагу, але Кастельс парирував слабкий удар Коваленка з пенальті. Вегхорст також жахливо пробачив – на 11-метровій позначці підковзнувся та пробив занадто високо. Вперше в історії Ліги Європи обидві команди отримали пенальті в першому таймі.

Вольфсбург вийшов на другий половину зустрічі натхненним. Після кутового Брукс вистрибнув найвище та розстріляв дезорієнтованого Пятова. Надалі гра стабілізувалася, аж поки Патрік не змусив Кастельса рятувати ворота сейвом. Голкіпер перевів м'яч у каркас воріт, однак з добиванням самотнього Антоніо не впорався. Наприкінці гри Вольфсбург намагався зрівняти рахунок, але не вистачило останнього дотику. Забракло потужності, щоб зламати не завжди надійну оборону Шахтаря", – пише авторитетне видання.

Tagesspiegel: Донецьк занадто сильний – Вольфсбург поступився в матчі без глядачів

"Атмосфера була жахливою. Гра також. Ліга Європи для Вольфсбурга, мабуть, закінчилася. Представник Бундесліги програв на порожньому стадіоні чемпіону України, а тепер мусить чекати матчу-відповіді, поки турнір не відновиться після коронавірусу. Коли б не довелося грати, "вовкам" потрібно придумати щось особливе для цього суперника.

Олівер Гласнер попереджав своїх футболістів про кваліфікованих технічних опонентів, однак лише в другому таймі команда з Нижньої Саксонії час від часу знаходила протидію Шахтарю. Вольфсбург забігав швидше та почав ламати структуру українців ефективнішим пресингом. Однак тиск на чужі ворота не був постійним, а моментів було обмаль. Брукс зрівняв лише завдяки помилці Пятова.

З 65-ї хвилини Донецьк контролював ситуацію та заслужено виграв. Після перемоги в Кубку УЄФА-2009 бразильці Шахтаря, як-от Фернандінью, Вілліан чи Дуглас Коста, зарекомендували себе та перейшли у великі клуби. Нове покоління формують Тете, Маркос Антоніо та Додо, якого взимку продавали в Баварію. Вони вже зараз надто сильні для Вольфсбурга", – гучно заявляє Себастьян Штікель у статті для dpa.

Вольфсбург – Шахтар: 19-річний герой зі сталевими яйцями, або Україна < Бразилія – оцінки "гірникам" за німецький успіх