УКР РУС

Розклади для "Динамо": як киянам зайняти 1-е місце в групі

25 листопада 2015 Читать на русском

"Футбол 24" прораховує всі варіанти, за яких столичний клуб потрапляє в наступний раунд. І з якого саме місця.

Завдання підопічних Сергія Реброва в матчі 6-го туру (відбудеться 9 грудня в Києві) Ліги чемпіонів проти "Маккабі" (Тель-Авів) гранично просте: перемога - і "Динамо" виходить у  1/8 Ліги чемпіонів. Будь-який інший результат залишає киян на 3-му місці в групі і відправляє в 1/16 Ліги Європи. Причому, "Динамо" може фінішувати за підсумками групового турніру навіть на 1-му місці. Як? Розповідаємо.

2 місце для "Динамо"

Ситуація в групі G зараз: у "Челсі" і "Порту" - по 10 очок. У "Динамо" - 8. У "Маккабі" очок немає зовсім і ізраїльтяни в підрахунках просто не беруть участі.

Якщо в матчі "Челсі" - "Порту" 9 грудня переможуть англійці, а "Динамо" в Києві здолає гостей із Тель-Авіва, то турнірна таблиця прийме такий вигляд: 1. "Челсі" - 13 очок. 2. "Динамо" - 11 очок. 3. "Порту" - 10. 4. "Маккабі" - 0 очок.

Якщо в Лондоні виграють португальці, то (знову ж, підкреслюємо, за умови обов'язкової перемоги "Динамо") принципово для нас нічого не поміняється: 1. "Порту" - 13 очок. 2. "Динамо" - 11 очок. 3. "Челсі" - 10. 4. "Маккабі" - 0 очок.

Найцікавіше ж (і найприємніше) для нас станеться, якщо на стадіоні "Стемфорд Брідж" у Лондоні буде зафіксовано нічийний рахунок. І ось чому.

1 місце для "Динамо"

У разі нічиєї в матчі "Челсі" - "Порту" (та виграшу "Динамо" у "Маккабі") одразу 3 команди наберуть однакову кількість очок: у "Динамо", "Челсі" і "Порту" буде по 11 балів.

За регламентом турнірів, що проводяться під егідою УЄФА, додатковими показниками при розподілі місць є кількість очок в очних зустрічах. А в нашому випадку доведеться рахувати очки в "міні-турнірі" між трьома командами.

Але і в цьому випадку збережеться паритет: всі 3 команди наберуть по 5 очок. У "Динамо": 4 набраних очки у матчах з "Порту" (1:1, 2:0) і 1 з "Челсі" (0:0, 1:2). Різниця м'ячів +1. У англійців 4 очки з "Динамо" (0:0 і 2:1) і 0 з "Порту" (1:2). Різниця м'ячів 0. У "Порту" - 3 очки з лондонцями (2:1) і 1 з киянами (1:1, 0:2). Різниця м'ячів -1. Зіграють "Челсі" і "Порту" внічию і у всіх буде по 5 очок.

Доведеться звернутися до наступного додаткового показника: підрахувати різницю м'ячів в очних поєдинках (важливо: не у всіх зустрічах! Це взагалі передостанній за значимістю пункт при розподілі місць). Саме цей пункт - наступний в регламенті УЄФА при розподілі місць. У разі нічиєї в Лондоні різниця у "Челсі" і "Порту", зрозуміло, не зміниться, а таблиця "міні-турніру" прийме такий вигляд:

1. "Динамо" - 5 очок (різниця +1).

2. "Челсі" - 5 очок (різниця - 0).

3. "Порту" - 5 очок (різниця -1).