УКР РУС

Росія таки отримає бали у таблицю коефіцієнтів УЄФА – окупантам збережуть абсурдний подарунок на рівні України

16 лютого 2023 Читать на русском

УЄФА не здатен дотримуватися остаточно жорсткої позиції щодо усунення Росії від цивілізованого футболу.

Радість щодо повного позбавлення Росії єврокубкових очок за сезон 2022/23 виявилася передчасною.

Росія знайшла партнера для товариського матчу в березні

Раніше на низці джерел, зокрема на офіційному сайті УЄФА, у таблиці навпроти російського чемпіонату з'явився жирний "–", що давало надію на справедливе рішення. Союз європейських футбольних асоціацій лише зараз додав детальне пояснення, яке відверто розчаровує.

Країна-агресор таки отримає 4,333 бала для клубного коефіцієнта чоловічої асоціації та 1,750 для клубного коефіцієнта жіночої асоціації (найменші здобутки за останні 5 розіграшів). Просто їх нарахують у таблицю вже після завершення сезону 2022/23. Якщо росіян ще й раптом вирішать повернути у єврокубки, то вони задарма матимуть додаткові бали і кращі позиції у наступній кампанії.

Такі подарунки УЄФА виглядають абсурдно і цинічно. Українські клуби вже понад 9 років страждають і не можуть показувати свій максимум якраз через вторгнення Росії. У минулому сезоні наші чоловічі команди набрали навіть менше, ніж УЄФА подарує окупантам за ніщо – 4,2 проти 4,333. У нинішній кампанії вітчизняні клуби вже трохи перевершили результат (4,7), а Шахтар та СК Дніпро-1 ще продовжують боротьбу.

Оборонець Бахмута, активіст Майдану, воїн з часів АТО – українські футболісти на війні з Росією