УКР РУС

"Росія чомусь думає, що Крим – її територія": Маркевич підтримав дії УЄФА, який вважає півострів українським

6 жовтня 2021 Читать на русском

Екс-наставник Карпат, Дніпра, Металіста і збірної України відреагував на дії УЄФА, який зобразив окупований Росією Крим як частину України.

Вчора, 5 жовтня, було представлено логотип та гасло Євро-2024. Територія України у проморолику зображена з півостровом Крим, який у 2014 році був анексований Росією. У сусідній країні такі дії УЄФА викликали серйозне обурення і розголос, але Союз європейських футбольних асоціацій проігнорував всі апеляції росіян.

"Я вважаю, що це зважені та правильні рішення і дії УЄФА. Росія чомусь вважає, що Крим – її територія, але міжнародне співтовариство дотримується іншої точки зору.

Євро-2024: офіційно презентовані логотип та гасло турніру

УЄФА, на щастя, продовжує діяти згідно з міжнародним правом. Він послідовний, оскільки пару років тому вже були спроби російської сторони включити кримські команди до складу чемпіонату Росії. Але УЄФА наклав на це жорстке вето.

І правильно зробив, бо Крим – це українська територія. Зараз УЄФА знову показав свою чітку і послідовну позицію, яка відповідає і своєму статуту, і статуту ООН", – цитує Мирона Богдановича Meta Ratings.

Голодуючі Поволжя-7: список українців, які виступають у чемпіонаті Росії – слід Зінченка, Ракицький мріє про Київ