УКР РУС

Роналду продовжує йти за Золотим м'ячем. Чехія - Португалія - 0:1. ВІДЕО

22 червня 2012 Читать на русском

Стартувала вирішальна кубкова фаза на чемпіонаті Європи 2012. У першому чвертьфінальному двобої зійшлися національні команди Португалії та Чехії, які виявили закономірного переможця.

З часу незалежності Чехії національна збірна цієї країни двічі зустрічалася із португальцями і обидва рази в рамках чемпіонатів Європи. У 1996-му році ці суперники уже зіштовхнулися в 1/4 фіналу, і тоді мінімальну перемогу святкували слов'яни. Піренейці взяли реванш на груповому етапі попередньої європершості, тріумфувавши 3:1.

Але є велика різниця, коли вибиваєш суперника у чвертьфіналі і просто перемагаєш в групі. І ось у четвер, 21 червня, збірна Португалії взяла переконливий і повноцінний реванш. команда, яку вів за собою дивовижний капітан Кріштіану Роналду, за весь матч не пропустила у площину воріт жодного удару від чехів, натомість 9 разів влучала у площину Чеха. Команда Міхала Білека покладала всі надії ледве не на пенальті і геній їхнього воротаря. Але навіть Петр Чех не став на заваді Роналду на 79-й хвилині.

Кріштіану вколотив головою м'яча під поперечку і змусив чехів йти в атаку. Вони, що правда, так і не наважились на гострі дії попереду, так і не організувавши за весь матч небезпечного удару. У Чехії було лише кілька цікавих проходів флангами та гострих передач звідти, але Пепе, великий, могутній і напрочуд мудрий на ЄВРО-2012, центральний захисник діяв холоднокровно. Загалом же було справделиво, що творчий і активний футбол взяв цього вечора гору над обмеженим і боягузливим захисним.

Тепер збірна Португалії чекає на свого суперника у півфіналі турніру, який визначиться за два дні в Донецьку у протистоянні Франції та Іспанії.

Детальніше про гру вам розповість онлайн-трансляція Чехія - Португалія

Чехія - Португалія - 0:1 (0:0)

Гол: Роналду, 79

Чехія: Чех, Гебре Селассі, Кадлець, Сівок, Лімберськи, Плашил, Піларж, Хюбшман, Їрачек, Даріда, Барош.

Запасні: Лаштувка, Дробни, Сухи, Губник, Райторал, Режек, Росіцьки, Петржела, Даніел Колар, Нецид, Пекгарт, Лавата.

Португалія: Руй Патрісіу, Бруну Алвеш, Пепе, Фабіу Коентрау, Жоау Перейра, Велозу, Моутінью, Мейрелеш, Нані, Роналду, Поштіга.

Запасні: Едуардо, Бету, Рікарду Кошта, Роланду, Мігел Лопеш, Куштодіу, Куарежма, Рубен Мікаель, Угу Віана, Угу Алмейда, Нельсон Олівейра, Сільвестр Варела.

Відеоогляд Чехія - Португалія