УКР РУС

Роналду повторив рекорд Мессі. "Реал" - "Борусія" - 3:0. ВІДЕО

2 квітня 2014 Читать на русском

У першому матчі 1/4 фіналу ЛЧ "Реал" розгромив на "Сантьяго Бернабеу" дортмундську "Борусію".

Другий сезон поспіль доля зводить іспанський та німецький клуби на стадії плей-оф ЛЧ. У минулому розіграші за крок до фіналу сильнішими виявилися підопічні Клоппа, які не залишили "вершковим" шансів вдома (4:1) та змогли відстояти свою перевагу на "Бернабеу" (0:2).

Перед звітним поєдинком обидві команди мали відчутні кадрові проблеми. "Борусії" не міг допомогти герой торішнього протистояння Роберт Лєвандовскі, який пропускав матч через дискваліфікацію. Велика група виконавців перебуває в лазареті: Суботіч, Блащиковскі, Шмельцер, Бендер, Гюндоган. Карло Анчелотті не міг розраховувати на травмованих Арбелоа, Марсело та Хедіру. А за декілька годин до початку матчу стало відомо, що через гастроентерит поєдинок пропустить Ді Марія.

Однак, як продемонструвала зустріч, кадрові втрати позначилися лише на грі німців, які були тінню самих себе зразка минулого сезону. З перших хвилин матчу "Реал" закрив дортмундців на їхній половині поля, вдало застосовуючи високий пресинг. Така тактика Анчелотті дала результат вже на 3-й хвилині. Бензема віддав класну передачу у карну зону на Карвахала, а той відпасував ще далі на Бейла, який переграв Вайденфеллера у ближньому бою. На 27-й хвилині перевагу "королівського клубу" у рахунку подвоїв Іско, якому вдався більярдний удар з лінії штрафного майданчика у кут воріт. Відзначимо, що "Реал" ще до перерви міг зробити рахунок розгромним, однак Вайденфеллер двічі демонстрував топ-клас під час виконання штрафних ударів Бейлом та Роналду. Дортмунд же у першій половині гри запам'ятався лише небезпечним ударом Обамеянга вище воріт.

У другому таймі картина гри не змінилася. "Реал" продовжував масовано наступати, раз за разом змушуючи панікувати оборону гостей. Апогеєм успішних атакуючих дій "вершкових" став гол Роналду, який у знущальному стилі обіграв Вайденфеллера та відправи сферу у порожні ворота. Цей м'яч став 14 для КР7 у нинішньому розіграші ЛЧ. Таким чином він повторив історичне досягнення Мессі дворічної давності. Одразу ж додамо, що на цьому приємні моменти для португальця завершилися. Відчуваючи постійний дискомфорт у нозі, він був змушений достроково залишити поле на 80-й хвилині.

А що "Борусія"? Дортмунд продовжував розчаровувати. Декілька небезпечних ударів Ройса та Мхітаряна заблокували захисники. А на останніх хвилинах німці і взагалі могли пропустити вчетверте, однак, Бейл, здійснивши рейд із центру поля, увірвався у штрафний майданчик "джмелів" і пробив вище воріт. У підсумку "Реал" здобуває переконливу перемогу, і, якщо не станеться дива, може розраховувати на півфінал ЛЧ.

Склади команд:

"Реал": Касільяс - Карвахал, Пепе, Рамос, Коентрау - Хабі Алонсо, Модріч, Іско (Ільяраменді, 71) - Бейл, Роналду (Казіміро, 80), Бензема (Мората, 75)

"Борусія": Вайденфеллер - Піщек (Шибер, 67), Сократіс, Хуммельс, Дурм - Кель (Йоїч, 73), Шахін, Гросскройц, Мхітарян (Хофман, 64), Ройс - Обамеянг
 

"Реал" - "Борусія" - 3:0

Голи: Бейл, 3, Іско, 27, Роналду, 57