УКР РУС

Романчук: Я зробив свій вибір та готовий грати за збірну Польщі

8 березня 2018 Читать на русском

Хавбек Ягеллонії Тарас Романчук прокоментував отримання польського громадянства та пропозицію грати у збірній Польщі.

За словами Тараса Романчука, він хоче жити у Білостоці, а свій вибір на користь зміни громадянства зробив уже давно, тому готовий грати за збірну Польщі. Про він розповів у інтерв'ю Sport Arena.

"Свій вибір я зробив досить давно – коли рік тому в лютому здавав документи на отримання польського громадянства. Готувався до цього і знав, що цей день прийде. Моя родина мене в цьому підтримала. Мали місце й життєві обставини – ми з дружиною обжилися у Польщі, вже не один рік я тут. Напевно, все йшло до того, що я отримав паспорт.

З одного боку, своєю натуралізацією я відкрию Ягеллонії можливість запросити і награвати на вакантне місце ще одного легіонера. З іншого, якби я отримав нагоду зіграти в європейських чемпіонатах, польський паспорт захистив би мене від лімітів, які обмежують громадян країн не з Євросоюзу. Щоправда, зараз всі мої думки пов’язані винятково з Яґою – ми боремося за найвищі місця, тому зосереджені тільки на цьому.

У мене була бесіда з паном Бонєком. Він зателефонував мені й запитав, чи хотів би я грати за збірну Польщі. Я відповів: "Так, я готовий. Я свій вибір зробив".

Я починав цю процедуру, ще не думаючи стосовно можливої натуралізації. Однак я – професійний футболіст. Для кожного гравця виступ за збірну – це честь, підвищення статусу та велика відповідальність. Одне слово – збірна! Футболіст має бути найкраще підготованим фізично, психологічно, щоб представляти країну. Збірна – означає команда найкращих. Тому маю працювати над собою, щоб сподіватися на те, що проявлю себе на міжнародному рівні", – сказав він.

Втім, футболіст додав, що не збирається забувати культуру своєї батьківщини.

"Звичайно, я пов’язаний з Україною і буду завжди пов’язаним. У мене практично вся сім’я й надалі живе в Україні. Це моя батьківщина, куди я буду завжди приїжджати на вихідні чи під час пауз у чемпіонаті. Буду спілкуватися з рідними й друзями, які знають, наскільки це важливий крок у моєму житті. Україна завжди буде для мене місцем, де я народився й виріс. Не забуватиму українську мову, культуру та традиції землі моїх предків", – зазначив Романчук.