УКР РУС

Інтер не зміг дотиснути Удінезе і втратив шанс очолити Серію А, Рома у божевільному матчі вирвала перемогу над Спецією

23 січня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

В рамках суботньої програми 19-го туру італійської Серії А було проведено два матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 20202/21, 19-й тур

Рома – Спеція – 4:3

Голи: Майораль, 17, 52, Карсдорп, 55, Пеллегріні, 90+2 – Пікколі, 24, Фаріас, 59, Верде, 90

Удінезе – Інтер – 0:0

Фіорентина – Кротоне – 2:1

Голи: Бонавентура, 20, Влаховіч, 32 – Сімі, 66

Аталанта розгромила Мілан завдяки перформансу Ілічіча та піднялася у зону ЛЧ – Маліновський зіграв шість хвилин

Програму дня в Італії відкривав поєдинок у Римі між Ромою та Спецією. Corriere dello Sport повідомляло, що матч отримає визначний характер для Паулу Фонсеки – в разі відсутності перемоги власник "вовків" Ден Фрідкін може прийняти рішення щодо звільнення португальця. Його підопічним звитяга була потрібна не менше, адже вони зазнали розгрому в римському дербі й ганебно вилетіли від Спеції з Кубка.

Вмотивована Рома відкрила рахунок на 17-й хвилині, коли Пеллегріні та Майораль вдвох вирвались на побачення з голкіпером – Лоренцо покотив на Борху, а той розстріляв ворота. Спеція, однак, відігралася вже за сім хвилин внаслідок помилки захисників та голкіпера – перші дозволили Фаріасу зачепитися за відскок у штрафному й легенько покотити вздовж воріт, а другий не зміг нормально вибити м'яч. Пікколі за це покарав – 1:1.

На старті другого тайму Рома приголомшила Спецію одразу двома голами: на 52-й хвилині Майораль завершив швидку атаку господарів ударом з лінії штрафного, а на 55-й Спінаццола прорвався по флангу на край карного майданчика та прострілив під замикання Карсдорпу – 3:1! Втім, вже на 59-й Спеція скоротила відставання у контратаці з пострілом Фаріаса метрів з 18-ти, а на 90-й Верді зрівняв рахунок внаслідок виходу віч-на-віч. Здавалося, це кінець Фонсеки, але на 90+2-й Бруну Перес прийняв навіс на правому краю штрафного та скинув м'яч під удар Пеллегріні – 4:3! Це була перемога.

Інтер на виїзді зустрічі зустрічався з Удінезе. У першому таймі "нерадзуррі" кілька разів могли відкривати рахунок, однак в останній момент їх підводила реалізація. Фріульці ж більше грали від оборони, та шукали слабкі місця у захисті суперника. Команди пішли на перерву із нульовим рахунком.

У другій половині зустрічі ситуація на полі не змінилась. Гості до останніх хвилин матчу відчайдушно атакували, намагаючись вирватись уперед, але гравці Удінезе усіма способами сповільнювали темп гри та тягнули час. Зрештою, фінальний свисток зафіксував безгольову нічию – 0:0. Через цю поразку "нерадзуррі" втратили шанс випередити свого принципового суперника з Мілану, та залишились на другому місці першості. Удінезе ж розташувався на 14-й сходинці турнірної таблиці.

Фіорентина зламала оборону Кротоне в середині першого тайму. Диво-гол на свій рахунок записав Джакомо Бонавентура, якому вдалося з лінії штрафного майданчика парашутом закинути сферу через голкіпера у верхній кут воріт. Згодом "фіалки" ще раз "розкатали" оборону суперника і Душан Влаховіч з району одинадцятиметрової позначки вдотик збільшив перевагу господарів до двох голів.

По перерві гості перехопили ініціативу, що дозволило їм в середині другого тайму рахунок скоротити. На більше Кротоне не вистачило – команда Джованні Строппи і надалі залишається останньою в турнірній таблиці Серії А.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ