УКР РУС

Рома впевнено перемогла Лаціо в римському дербі

29 вересня 2018 Читать на русском

Дербі Вічного міста у 7-му турі італійської Серії А завершилось перемогою Роми.

Матч розпочався саме так, як личить римському дербі – з агресії та гостроти біля воріт обох команд. Вже на 3-й хвилині голкіпер "вовків" Ольсен дістав м'яч після удару у ближню дев'ятку у виконанні Луліча, а на 17-й лише Фасіо врятував від голу після удару Луїса Альберто з лінії воротарського. Втім, Рома до середини тайму змогла вирівняти гру й відповіла двома класними ударами в кут воріт у виконанні Джеко та Пасторе – Стракоша їх парирував. Вже через хвилину після їх пострілів довелося працювати вже Ольсену, який витягнув м'яч із дев'ятки після удару Іммобіле.

Матч проходив досить весело, однак на 38-й хвилині Рома зазнала серйозної втрати – на газон присів Хав'єр Пасторе, якого довелося міняти на Лоренцо Пеллегріні. Втім, не було б щастя, так нещастя допомогло – на 45-й хвилині після дальнього закидання у штрафному Лаціо виникла метушня, в якій найшвидше мислив саме Пеллегріні. Лоренцо п'яткою відправив м'яч у ворота й відкрив рахунок – 1:0.

Другий тайм почався менш весело, але не менш активно. На полі було багато позиційної боротьби, дрібних фолів та неточних ударів – і у цій мутній воді свою рибку зміг спіймати саме Лаціо. На 67-й хвилині Іммобіле підчатував Фасіо, який втратив м'яч у простій ситуації перед власним штрафним, і реалізував вихід один на один, встановивши рівність на табло. Втім, вже через чотири хвилини "вовки" відновили перевагу: Бадель сфолив на самій лінії карного майданчика, а Коларов виконав штрафний удар, пробивши у дальній кут на силу – 2:1! Після цього орли зовстім поплили: на 85-й хвилині лише стрибок Стракоші врятував Лаціо від третього голу, але вже через хвилину Фасіо головою замкнув передачу Пеллегріні й встановив фінальний рахунок зустрічі – 3:1.

Таким чином, Рома набрала 11 очок та піднялася на п'яту сходинку в турнірній таблиці. Лаціо залишився на четвертій, маючи у своєму активі на одне очко більше.

Чемпіонат Італії 2018/2019, 7-й тур

Рома – Лаціо – 3:1

Голи: Пеллегріні, 45, Коларов, 71, Фасіо, 86 – Іммобіле, 67