УКР РУС

Інтер та Сассуоло розписали суху нічию: 20-й тур Серії А, матчі суботи

19 січня 2019 Читать на русском

В рамках 20-го туру італійського чемпіонату Рома вирвала перемогу над Торіно, дубль Жервінью допоміг Пармі переграти Удінезе, а Інтер та Сассуоло в очній зустрічі не змогли забити бодай один м'яч.

Чемпіонат Італії 2018/2019, 20-й тур

Рома – Торіно – 3:2

Голи: Дзаніоло, 15, Коларов, 34 (пен), Ель-Шаараві, 73 – Рінкон, 51, Ансальді, 67

Удінезе – Парма – 1:2

Голи: Окака Чука, 50 – Жервінью, 11 (пен), 68

Інтер – Сассуоло – 0:0

Рома приймала Торіно, зіткнувшись із труднощами вже зі старту. На 3-й хвилині Фальке вирвався на ударну позицію та запустив м'яч над поперечиною, а на 6-й травму отримав Ундер. Втім, "вовки" змогли перехопити ініціативу та вирватись уперед на 15-й хвилині зусиллями Дзаньйоло – він найшвидше розібрався при метушні в штрафному та розстріляв ворота. На 34-й же справи гостей стали кепськими: швидка атака Роми завершилась пенальті, який впевнено реалізував Коларов – 2:0. У другому таймі Торіно несподівано швидко повернувся у гру: на 51-й хвилині Рінкон завершив контру точним ударом з лінії штрафного, а на 67-й Ансальді зловив м'яч при відскоку та потужно пробив у лівий нижній кут метрів з 25-ти – 2:2. Втім, клас Роми дав про себе знати на 73-й: затяжна позиційна атака завершилась пасом Пеллегріні на Ель-Шаараві, а той з лівого краю карного майданчика впевнено переграв Сірігу – 3:2. Цей гол виявився переможним.

Парма завітала у гості до Удінезе, досить швидко відкривши рахунок. На 10-й хвилині Жервінью увімкнув дриблінг та увірвався в штрафний з лівого флангу, отримавши по ногах. Арбітр призначив пенальті, а Роберто Інглезе впевнено його реалізував – 1:0. Надалі перший тайм проходив у рівній боротьбі: Удінезе могли витягнути удари Лазаньї та Ларсена (неточні), а у компенсований час постріл Де Паула з близької відстані парирував голкіпер. Парма могла подвоїти перевагу після прострілу, який мав замикати Дейола, однак пас вийшов більш гострим, ніж удар. Зрештою, тиск фріульців дав про себе знати на старті другого тайму, коли Окака Чука зіграв на відскоку в штрафному, головою переправивши м'яч у ворота. На 66-й господарі могли вирватись уперед, але Роберто Де Паул з меж карного майданчика влучив у штангу. Через дві хвилини гості покарали за марнотратство: Удінезе провів кутовий, який завершився виносом м'яча на хід Жервінью; івуарієць же пройшов півполя, відклеївся від захисника, вийшов один на один та переграв голкіпера – 1:2. Даний гол виявився переможним.

Інтер провів дуже непросту домашню зустріч проти Сассуоло. Гості виглядали активніше, у першому таймі втративши кілька непоганих можливостей відзначитись: так, Локателлі на 14-й хвилині та Беррарді на 24-й з класних позицій пробили поруч із лівою штангою, а постріл Боатенга із середньої дистанції взяв Хандановіч. За Інтер відповіли Весіно та Політано – м'яч після замикання Матіаса головою пройшов над поперечиною, а удар Маттео з-під неї витягнув Консільї. Другий тайм вийшов менш яскравим – можна згадати лише замикання Боатенга по центру в руки голкіперу, промахи Ікарді та Мартінеса при завершенні подач у штрафний та дуже неточний удар Беррарді в середині другого тайму. Зрештою, матч завершився без голів.

Таким чином, Інтер залишився третім із 40 очками в активі, надавши Наполі шанс піти у солідний відрив. Рома набрала 33 пункти та піднялася у зону Ліги чемпіонів, хоча переслідувачі свій матч ще не зіграли. Парма тепер має 28 залікових балів, піднявшись на дев'яту позицію, Торіно з 27 пунктами йде прямо за нею, Сассуоло з 26 очками дванадцяте, а Удінезе з 18 балами залишився на п'ятнадцятому місці.