УКР РУС

Рейтинг коефіцієнтів УЄФА: Україна скорочує відставання від Росії, "Шахтар" перевершив минулорічний результат "Дніпра"

15 квітня 2016 Читать на русском

Донецький "Шахтар" після перемоги над "Брагою" у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги Європи поповнив скарбничку України важливими балами в рейтингу коефіцієнтів УЄФА.

Другий сезон поспіль українська команда опиняється серед 4 найкращих команд Ліги Європи. Донецький "Шахтар" познущався над "Брагою", і таким чином додав до свого активу ще 3 пункти (2 за перемогу і 1 бонусний). Відзначимо, що вже зараз у гірників більше балів, ніж минулого року було в "Дніпра", який тоді дійшов до фіналу (22 проти 21). Крім того, "Шахтар" ще може перевершити і національний рекорд, яким є його аж 28 очок, набраних в переможному сезоні-2008/09. Але для цього команді Мірчі Луческу, як і тоді, доведеться виграти турнір, перемігши у всіх 3 поєдинках, що залишилися.

Якщо "гірникам" подібне дійсно вдасться, Україна в сезонному рейтингу зможе не лише обійти Португалію, а й практично зрівняється з Францією, яка вже втратила свого останнього представника - ПСЖ. При цьому в загальному заліку з урахуванням відпадання коефіцієнта за сезон-11/12 ми скоротимо відставання від Росії до 3 очок.

Наразі ж Україна в оновленому рейтингу УЄФА Україна (44.683) продовжує посідати 8 сходинку, однак тепер випереджає найближчого переслідувача Бельгію на 4,683 бала. Від 7-ї Росії (51.082) нас відділяє 6.399 пункта.

Лідирує в рейтингу Іспанія, яка набрала вже 103.285 бала. Додамо, що на євроарені продовжують виступати аж 4 представники Прімери. Англія своєю чергою завдяки вікторіям "Ман Сіті" і "Ліверпуля" дещо скоротила відставання від Німеччини, яка йде другою та залишилася з однією "Баварією".

Рекордний Срна, валідольний Кучер і "дубль" Феррейри. Головні висновки з матчу "Шахтар" - "Брага"