УКР РУС

Рейнджерс упевнено здолав Селтік у Дербі Старої Фірми – команда Джеррарда починає йти у відрив

17 жовтня 2020 Читать на русском

Селтік на власному полі поступився Рейнджерс у головному дербі Шотландії. Звіт про поєдинок читайте на "Футбол 24".

Шотландія, Прем'єр-ліга, 11-й тур

Селтік – Рейнджерс – 0:2

Голи: Голдсон, 9, 54

Ван Дейк травмувався і був замінений у дербі з Евертоном

Уперше за багато років до Олд Фірм Дербі в статусі лідера чемпіонату підійшов Рейнджерс. Підопічні Стівена Джеррарда перед двобоєм випереджали "кельтів" на одне очко, проте мали на один зіграний матч більше. Це, однак, не завадило саме "синім" бути фаворитом протистояння.

Цей статус Рейнджерс виправдали вже на 9-й хвилині. Таверньє виконав навіс із правого флангу, а Коннор Голдсон головою прокинув м'яч у кут воріт Баркаса. Господарі після пропущеного м'яча додали в активності й місцями навіть переважали надпринципового опонента, та до перерви не зуміли пробити бодай у площину воріт Макгрегора.

А старт другої половини за сюжетом повторив перший тайм. Тільки цього разу центрбек Голдсон підключився до атаки, а не прийшов на стандарт. М'яч після серії рикошетів знайшов досвідченого англійця у районі лінії воротарського, першу спробу Голдсона заблокував оборонець, але з другої він таки зумів проткнути м'яч у сітку – 0:2!

Ця перемога дозволила Рейнджерс закріпитися на 1-й сходинці. В активі "синіх" 29 пунктів і 4-очковий гандикап перед Селтіком. "Кельти" мають поєдинок у запасі.

Рвали в Old Firm derby, терпіли витівки Гаскойна. Михайличенко, Кузнєцов й інші українські попередники Шведа в Шотландії