УКР РУС

Ребров зізнався, чому провалив кваліфікацію до Євро-2004

5 травня 2020 Читать на русском

Екс-форвард збірної України, а нині наставник Ференцвароша Сергій Ребров пригадав шлях "синьо-жовтих" до Євро-2004.

"Старт відбіркового турніру співпав з початком непростого періоду в моїй кар'єрі. У першій половині сезону-2002/2003 у мене практично не було ігрової практики в Тоттенхемі, і це не могло не позначитися на перспективах у збірній. Восени 2002-го я взяв участь тільки в двох матчах, в яких виходив на заміну.

Ребров виділив роль капітана у сучасному футболі – легенда Динамо пригадав свій матч за збірну України з пов'язкою

Старт кваліфікації вийшов неоднозначним. Ми виграли у Греції, але втратили очки у Вірменії та Північної Ірландії. Стабільності, як я вже зазначав, якраз не вистачало. Був непоганий матч з Іспанією (2:2), але в ключовій грі, в гостях з греками, ми поступилися (0:1). Не обіграли і британців вдома (0:0).

Мені запам'ятався поєдинок з вірменами у Львові, коли ми вирвали перемогу на останніх секундах з рахунком 4:3. Але з іспанцями я, на жаль, так і не зіграв. Загалом, непростим вийшов цей відбірковий цикл. Наступний взагалі проходив, по суті, без моєї участі, але бажання грати в цій команді ніколи мене не покидало, і я дуже радий, що встиг разом з нею увійти в історію", – цитує Реброва Команда 1.

Нагадаємо, у кваліфікації до Євро-2004 Україна у своїй групі посіла третю сходинку, пропустивши вперед іспанців та майбутнього переможця турніру – збірну Греції.

"На Мальдівах перетнувся з Квальяреллою": Зубков – про чемпіонство Ференцвароша, Шахтар і чим Зінченко гірший від Депая