УКР РУС

Реал втримав перемогу над Мальоркою – Чуамені забив шедевр, Лунін врятував епічним сейвом, а потім ледь не привіз голfire

13 квітня 21:24 Читать на русском
СПЕЦПРОЄКТ
Автор: Олекса Бик

Реал у рамках 31-го туру Ла Ліги 2023/24 переміг Мальорку (1:0). Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

"Футбол 24" спільно з партнером HLIBNY DAR розповідає про матч, який Реалу довелося зіграти після важкої битви з Ман Сіті у чвертьфіналі Ліги чемпіонів. Андрій Лунін, як і очікувалось, розпочав у основі – а от іншим лідерам Карло Анчелотті змушений був надати відпочинок. На банці залишились Вінісіус, Родріго, Кроос, Камавінга та Карвахаль.

Необхідність економії сил позначилась на якості гри в першому таймі. Мадридці завдали всього три удари по воротах. Усі пройшли з-за меж штрафного, один і них накрили – втім, і цього могло вистачити для успіху. На 33-й хвилині Беллінгем прийняв м'яч на лінії півкола та потужним пострілом зацідив у поперечину!

Відчути смак перемоги можна і до фіналу Ліги чемпіонів. Достатньо скуштувати напої HLIBNY DAR – одного з найкращих горілчаних брендів не лише України, але й світу. У скарбниці ТМ HLIBNY DAR – безліч почесних нагород, отриманих на авторитетних дегустаційних конкурсах і масштабних виставках.
Будь на стороні переможців вже сьогодні! HLIBNY DAR. Витримана мʼякість. Тобі справжньому!

Мальорці дозволили провести всього один удар, але й він міг завершитись взяттям воріт. "Вершкових" врятували Лунін і Беллінгем – Андрій парирував замикання Раільйо з кутового (Антоніо цілив у лівий нижній), а Джуд не дав балеарцям зіграти на добиванні. У підсумку, відпочивати команди відправились за нулів на табло.

Мадрид прокинувся у другому таймі, конвертувавши свою територіальну перевагу в небезпечні моменти. Що найбільш важливо, "королівський клуб" відкрив рахунок вже за дві хвилини після відновлення гри. Героєм став Чуамені, який виконав шедевр – із 27 метрів Орельєн відправив м'яч у праву дев'ятку, а голкіпер Райковіч навіть не поворухнувся. Щоправда, там трішечки допоміг рикошет.

Ще за 10 хвилин Хоселу класно відкрився під розрізний пас Модріча й у дотик скинув м'яч Діасу. Браїм вийшов на лінію штрафного та завдав потужного удару. Райковіч скоротив дистанцію й врятував Мальорку.

Ще через п'ять хвилин Лука, Хоселу та Браїм закрутили фантастичну комбінацію, в завершенні якої останній опинився перед голкіпером – втім, Діас відпустив від себе м'яч, а той вдало відскочив у ногу голкіпера (Райковіч вже лежав на газоні).

У другій половині другого тайму Карло Анчелотті почав випускати лідерів. На полі з'явились Камавінга й Вінісіус. Бразилець увірвався в штрафний і пригальмував, а Вальверде підхопив м'яч та обіграв Райковіча. Балеарців врятував Настасіч – центрбек у останню мить вибив м'яч з лінії воріт!

Мальорка до цього часу мала тільки атаку з прострілом на Лато, однак його замикання метрів з десяти встиг накрити Начо.

А от на 74-й хвилині довелося втрутитись Луніну. І як втрутитись! Дардер з дальньої дистанції міг відповісти на шедевр Чуамені, запустивши м'яч у ліву дев'ятку – втім, Андрій виконав грандіозний сейв!

Мальорка намагалася нагнітати, а Реал ліниво контратакував. На гол більше заслуговували саме острів'яни, однак з ним так і не склалося. Не допомогла навіть помилка Луніна на останніх секундах – українець вийшов на перехоплення й не зміг втримати м'яч у боротьбі за Мурікі. На щастя, той промазав з кількох метрів.

У підсумку, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу "королівського клубу".

Гол Довбика не врятував Жирону в Мадриді – каталонці подарували Атлетіко три м'ячі, а українець промахнувся у порожні