УКР РУС

Реал вирвав перемогу над Ейбаром завдяки феноменальному Роналду – Рамос відлучався в туалет

10 березня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Реал Мадрид таки переграв Ейбар на виїзді у матчі 28 туру чемпіонату Іспанії.

Ейбар, який посідає 8-е місце і має реальні шанси на Лігу Європи, почав значно гостріше, і Кейлор Навас двічі рятував Мадрид. Однак потім розігрались Лука Модріч та Кріштіану Роналду. Хорват і допоміг португальцю відкрити рахунок. Модріч, який зіграв перший матч після травми, перехопив м'яч і крутим діагональним пасом вивів Роналду сам на сам. В останні хвилини першого тайму вже сам Кріш створив собі момент, але голкіпер Дмітровіч потягнув.

Ейбар – Реал: Роналду перевершив Мессі за голами в сезоні, хоча зіграв значно менше

Після перерви Ейбар знову почав гостріше і цього разу забив. Іван Раміс виграв верхову боротьбу (позначилась травма голови Варана, через яку Рафа покинув поле на 28-й) і зрівняв рахунок. Серхіо Рамос втратив суперника, дозволивши йому забити. Згодом Модріч обіграв увесь захист, але диво-гола не сталось через мінімальний промах хорвата. Роналду після прострілу Бейла вже готовий був святкувати дубль, але феноменальний сьогодні Марко Дмітровіч парирував у дуже важкій ситуації.

Після того, як Зідан випустив Бензема та Васкеса замість Крооса та Іско, Реал почав раз-по-раз провалюватись біля своїх воріт. Інуї з кількох метрів схибив ударом головою, а Кіке не реалізував вихід 3 в 2 – знову вище. А в підсумку Мадрид вирвав перемогу завдяки своїй машині. КР7, мов метеор, увірвався у воротарський і вколотив переможний м'яч після навісу Карвахаля.

Реал набирає 57 очок і залишається 3-м. Ейбар відстає від зони Ліги Європи на 2 очки, посідаючи 8-е місце.

Курйоз матчу

Серхіо Рамос на декілька хвилин покинув видимі межі поля, побігши у роздягальню. Причина? Капітан Реала відпросився у судді в туалет. Іспанського захисника не було на полі не менше 5 хвилин! На такому високому рівні подібний курйоз важко й пригадати. "Його трохи приперло по великому", – Зінедін Зідан з посмішкою прокоментував панічний забіг з поля свого капітана.

Галактичне повернення матчу

Лука Модріч відіграв вперше після травми і став справжнім гігантом середини поля. Фінти, паси, асист, удари – хорват ніби нікуди і не зникав. З Модрічем у його найкращій формі Реал грає в інший, галактичний футбол. У той, який зараз не здатен показувати той же Іско.

Ейбар претендував на 2 пенальті

Колишній іспанський суддя Ітурральде Гонсалес вважає, що арбітр гри пошкодував Реал у двох суперечливих епізодах. На думку екс-рефері ФІФА, Ейбар заслужив не лише 2 пенальті, а й червону для воротаря мадридців Кейлора Наваса.

Руку Каземіро суддя не бачив, бо це був майже невловимий епізод. А ось червону голкіперу Реала міг би й дати.

Гравець матчу

Кріштіану Роналду забив гол(и) у 7-му поспіль матчі. Якби не його переможний дубль, бути б гравцем матчу голкіперу Ейбара Дмітровічу або Модрічу. Той, хто подолав кризу "найгіршого сезону в кар'єрі" знову показав хижацький інстинкт снайпера.

Цікаві факти

Серхіо Рамос не тільки бігав з поля, а й став 3-м у всій історії Прімери за кількістю виїзних перемог (133, стільки ж у Хаві). Лише Ікер Касільяс (142) і Лео Мессі (136) мають більше.

Роналду забив у своєму 7-му поспіль матчі, чого з ним не траплялось 4 роки. Португалець наколотив 17 м'ячів за останні 10 матчів – це більше, ніж у 24-х попередніх іграх.

Без голів Кріштіану Реал не дорахувався б 11 очок і міг би зараз відчайдушно боротись за ЛЧ. Більше значення у Прімері мають лише голи Аспаса для Сельти (14) і Жерара Морено для Еспаньйола (12).

У 2018-му Роналду забив у чемпіонаті Іспанії 14 голів, Грізманн – 10, а Мессі та Суарес – по 9.

Іспанія. Прімера, 28 тур

Ейбар – Реал – 1:2

Голи: Раміс, 50 – Роналду, 36, 84