УКР РУС

Реал узгодив з Челсі трансфери Азара та Ковачіча – лондонці підпишуть хорвата попри трансферний бан

9 травня 2019 Читать на русском

Мадридський Реал та лондонський Челсі домовились про трансфери Едена Азара та Матео Ковачіча.

Трансферна сага із переходом Едена Азара в мадридський Реал близька до розв'язки. Принаймні в цьому впевнене авторитетне іспанське видання Marca.

"Азар, залишайся в Челсі": бельгієць довів фанатів до істерики своєю відповіддю – відео дня

"Вершкові" давно полюють за зіркою атак лондонського клубу. Однак Челсі до останнього намагався втримати бельгійця на Стемфорд Брідж. Чинний контракт Азара з Челсі збігає влітку 2020 року тому, щоб не втратити гравця безкоштовно, "аристократи" мусять продати його в кінці нинішнього сезону.

Раніше вже повідомлялося, сторони досягли домовленості ще кілька місяців тому і бельгієць з наступного сезону виступатиме на Сантьягу Бернабеу. За інформацією іспанської преси, клубам нарешті вдалося узгодити всі деталі.

Реал знайшов нового конкурента Луніну – екс-воротар Барселони і ще 5 гравців на вхід, 5-8 "жертв" на вихід

Зазначається, що за перехід Азара Реал заплатить 100 мільйонів фунтів (близько 130 млн євро). Еден стане найдорожчим придбанням мадридців, випередивши Кріштіану Роналду та Гарета Бейла. До слова, до Лондона бельгієць перебрався влітку 2012 року за 35 млн євро.

Також Челсі остаточно оформить перехід Матео Ковачіча, права на якого належать Реалу. Юридично трансфери хорвата та бельгійця ніяк не пов'язані – це будуть дві окремі угоди.

Челсі заборонено реєструвати нових футболістів у найближчі 2 трансферні вікна – офіційне рішення ФІФА

На трансфер Ковачіча не буде поширюватися заборона підписувати нових гравців, яку на лондонський клуб наклала ФІФА, оскільки 25-річний хавбек був зареєстрований в Челсі минулого літа, коли приєднався до "синіх" на правах оренди.

В нинішньому сезоні Азар провів 49 матчів за Челсі у всіх турнірах, ставши автором 19 голів та 15 результативних передач. Ковачіч 48 разів з'являвся на полі і зумів відзначитися двома асистами.

Реал підготував велику чистку і рекордні 540 мільйонів на галактичні трансфери – свіжі новини для Луніна