УКР РУС

Валенсія переграла Вільяреал, Реал здолав Алавес і вийшов на першу сходинку: 15-й тур Прімери, матчі суботи

30 листопада 2019 Читать на русском

В 15-му турі чемпіонату Іспанії завершилось кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2019/2020, 15-й тур

Алавес – Реал Мадрид – 1:2

Голи: Перес, 64 (пен) – Рамос, 52, Карвахаль, 70

Реал Сосьєдад – Ейбар – 4:1

Голи: Ле Норман, 25, Оярсабаль, 48, Вілліан Хосе, 58, Едегор, 80 – Діоп, 35

Мальорка – Бетіс – 1:2

Голи: Лаго, 55 (пен.) – Хоакін, 6 (пен.), Фекір, 33

Вилучення: Агбеньєну, 90+1 (Мальорка, друга жовта картка)

Валенсія – Вільяреал – 2:1

Голи: Родріго, 49, Торрес, 70 – Замбо, 54

У першому суботньому матчі 15-го туру Ла Ліги підопічні Зідана завітали у гості до Алавеса. У першому таймі господарі витримали натиск суперника. Передачі у штрафний від Крооса, Марсело та Модріча не доходили до партнерів через злагоджені дії басків в обороні, а з ударами у площину не мав проблем Пачеко. Втім, по перерві "вершкові" досить швидко відкрили рахунок – Кроос сильно навісив зі штрафного, а Рамос ледь помітним дотиком відправив м'яч у сітку.

Здавалось, мадридцям після цього стане легше у намаганнях розкрити оборону суперника, однак Алавес зумів повернутись завдяки пенальті, який успішно реалізував Перес – 1:1. На 70-й хвилині Мадрид знову повів у рахунку – Карвахаль вдало зіграв на добиванні й заштовхав "круглого" у ворота після сейву голкіпера. Цього виявилось достатньо для гостьової перемоги – 1:2 у підсумку. Реал виходить на перше місце та очікує втрати очок конкурентів завтра – Атлетіко прийматиме Барселону.

Реал Сосьєдад у рідних стінах приймав Ейбар, розібравшись із суперником без особливих проблем. Господарі відкрили рахунок на 25-й хвилині після подачі Едегора зі штрафного, яку головою замкнув Ле Норман, хоча вже на 35-й баски пропустили. Субельдію обікрали у карному майданчику, Орельяна пробив у стійку, Інуї підхопив відскок і викотив передачу на Діопа, а той влучив у сітку – 1:1.

Втім, по перерві Реал Сосьєдад швидко закрив інтригу у матчі: на 48-й хвилині Оярсабаль спіймав м'яч на ногу й з меж штрафного зарядив точно у правий кут, а на 58-й Вілліан Хосе пробив з правого краю після проникної передачі Льоренте – 3:1. Крапку у поєдинку поставив Едегор, який красивим обвідним ударом закрутив м'яч під дальню стійку – 4:1. Завдякі цьому розгрому Реал Сосьєдад набрав 26 очок, піднявшись у зону ЛЧ.

Представники підвалин турнірної таблиці – Мальорка та Бетіс – планували влаштувати битву за "шість очок". Вже на самому початку матчу Лумор Агбеньєну недбало зіграв у своєму штрафному майданчику і суддя призначив одинадцятиметровий. Мануель Рейна вгадав напрямок польоту м’яча і навіть дотягнувся до нього рукою, однак цього виявилось замало аби завадити голу. В середині тайму Набіль Фекір після передачі Андреса Гуардадо збільшив перевагу гостей.

По перерві гості здобули право на пенальті, який впевнено реалізував Лаго Джуніор. Згодом саме він втратив ще дві чудові нагоди зрівняти: спочатку з його ударом впорався голкіпер гостей, а під кінець матчу він примудрився влучити у стійку воріт. А вже у доданий арбітром час другу жовту картку побачив перед собою захисник Мальорки Лумор Агбеньєну. Та суперник не встиг скористатись цим подарунком – арбітр дав фінальний свисток.

В останньому поєдинку суботи Валенсія після важкої гри проти Челсі у Лізі чемпіонів у рідних стінах приймала Вільяреал. Перший тайм запам'ятався нереалізованим пенальті у Вільяреала – легкий удар Морено без проблем потягнув Сілессен. Натомість Валенсія свій шанс використала вже у дебюті другого тайму – Родріго прийняв шедевральний пас від Гомеса, обіграв голкіпера гостей та забив вже у порожні ворота. Вільяреал швидко відігрався завдяки голу Замбо, та Валенсія все ж виборола перемогу на 70-й хвилині – Ферран Торрес розстріляв ворота після прострілу з правого флангу. У підсумку – перемога Валенсії, яка впритул наблизила її до топ-6 чемпіонату Іспанії.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ