УКР РУС

Атлетік розписав бойову нічию з Валенсією, Осасуна здолала Ейбар, Реал Сосьєдад у більшості розгромив Кадіс

7 лютого 2021 Читать на русском

В рамках недільної програми 22-го туру іспанської Прімери відбулось кілька поєдинків. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 22-й тур

Реал Сосьєдад – Кадіс – 4:1

Голи: Оярсабаль, 26 (пен), 34, Ісак, 54, 59 – Іск'єрде, 65

Вилучення: Мауро, 48 (Кадіс)

Атлетік – Валенсія – 1:1

Голи: Сантамарін, 43 (автогол) – Пауліста, 66

Осасуна – Ейбар – 2:1

Голи: Кальєрі, 19, Будімір, 87 – Гарсія, 44

"Він здавав матчі Барселоні, коли грав за Сарагосу?": Піке нарвався на різку відповідь іспанського арбітра

Реал Сосьєдад у рідних стінах приймав Кадіс. Ще у першій половині зустрічі господарі оформили собі комфортну перевагу у рахунку. На 26-й Оярсабаль реалізував одинадцятиметровий, а трохи згодом той же Оярсабаль поклав ще один, записавши до свого активу дубль. Під завісу тайму Кадіс ще й залишився у меншості – Мауро отримав пряму червону за удар суперника ліктем.

На початку другого тайму перевагу басків збільшив Ісак, який реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером. Після цього захист гостей остаточно капітулював і на 59-й Ісак зробив рахунок розгромним. Попри це, на 65-й вони змогли відквитати один гол – відзначився Іск'єрде. Однак, це виявилось усе, на що були спроможні гравці Кадіса. Фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Реала Сосьєдад – 4:1.

Валенсія на виїзді зустрічалась з Атлетіком. Гольова засуха у матчі тривала до 43-ї хвилини, коли Сантамарін зрізав м'яч за спину власному голкіперу. "Кажани" ж у першому таймі нічого створити не змогли.

Після перерви Пауліста в дотик замкнув простріл у карний майданчик і зрівняв рахунок. До кінця матчу обидві команди відчайдушно намагались вирватись уперед, однак забити не вдалось жодній. У підсумку – бойова нічия – 1:1.

Осасуну та Ейбар, які продовжували бовтатись у підвалинах турнірної таблиці Ла Ліги, відділяло лише одне очко. Господарі вийшли вперед ще до середини першого тайму: після вкидання з аута баски заплутали суперника, а Мануель Санчес зумів прорватись лівим флангом до лінії воротарського майданчика, звідки прострілив в район одинадцятиметрової позначки. Хонатан Кальєрі не роздумуючи вдотик перекинув голкіпера гостей.

За хвилину до закінчення першого тайму Осасуна пропустила стрімку контратаку "зброярів" лівим флангом і отримала гол у роздягальню. Все йшло до бойової нічиєї, аж поки Анте Будімір за три хвилини до фінального свистка буквально не запхав сферу у сітку після рикошету від стійки.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ