УКР РУС

Атлетіко завдяки хет-трику Грізманна розгромив Сельту, Реал Сосьєдад переміг Мальорку

21 жовтня 2023 Читать на русском

В рамках суботньої програми 10-го туру Ла Ліги було проведено кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2023/24, 10-й тур

Реал Сосьєдад – Мальорка – 1:0

Голи: Мендес, 64

Хетафе – Бетіс – 1:1

Голи: Майораль, 17 – Рока, 1

Сельта – Атлетіко – 0:3

Голи: Грізманн, 29 (пен), 64, 70

Вилучення: Вільяр, 25 (Сельта)

Реал Сосьєдад у рідних стінах переміг Мальорку. Єдиний гол провів Браїс Мендес з передачі Такефуси Кубо – таким чином, японець долучився до семи голів басків у дев'яти матчах Ла Ліги 2023/24 (5 забитих м'ячів, 2 асисти). Його результативна серія триває вже шість турів.

Завдяки своїй перемозі Реал Сосьєдад наблизився до зони ЛЧ на відстань у один заліковий бал. Четверту позицію замикає Атлетіко, у якого є матч у запасі (плюс, мадридці ще не зіграли у поточному турі).

Нічийний заспів продовжили у передмісті Мадрида. Хетафе пропустив від Бетіса уже на першій хвилині, але не розкис, а невдовзі зрівняв рахунок зусиллями Майораля, для якого цей гол став п'ятим у сезоні. Четверта поспіль нічия дозволила господарям утриматися в середині таблиці (11 очок). У Бетіса, який не програє ще зі середини вересня, на три пункти більше.

Програму дня закрив поєдинок у Віго, де Сельта приймала Атлетіко. Битви не вийшло – на 25-й хвилині галісійці залишились у меншості через вилучення голкіпера (і привезли собі пенальті), після чого мадридці влаштували розгром. Грізманн оформив хет-трик.

Це вже четверта "трьошка" Антуана за "матрацників" у чемпіонаті. У ХХІ столітті подібне вдавалося тільки Радамелю Фалькао. Цікаво, що жоден футболіст в історії клубу не робив хет-трик у гостьовому матчі Ла Ліги, а конкретно на "Балаїдосі" хет-триками відзначались тільки вісім футболістів гостьових команд.

Крім того, Грізманн забив 181-й гол у Прімері, ставши п'ятим бомбардиром іспанської першості у ХХІ столітті. Він обійшов Суареса, у якого 179 голів. До статусу найкращого бомбардира Атлетіко йому не вистачає 11 забитих м'ячів.

Мессі з друзями, Бензема і завершення у 28 років – зірки, які проміняли Лігу чемпіонів на футбольну пенсію