УКР РУС

Реал розписав нічию з Бетісом у матчі-репетиції перед фіналом ЛЧ, Леванте ефектною перемогою попрощався з Ла Лігою

21 травня 2022 Читать на русском

В рамках програми дня у останньому турі Ла Ліги 2021/22 було проведено два матчі. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 38-й тур

Реал Мадрид – Бетіс – 0:0

Райо Вальєкано – Леванте – 2:4

Голи: А. Гарсія, 18, Гвардіола, 61 (пен) – Мелеро, 26, 45+1, Рохер, 44, Коке, 77

Мадридський Реал у останньому домашньому матчі сезону приймав Бетіс. Дербі королівських клубів не мало турнірного значення – "вершкові" давно насолоджуються чемпіонством, а "вердібланкос" кваліфікуються у Лігу Європи. Тим не менш, більш важливим поєдинок був для підопічних Карло Анчелотті, адже це було репетиція перед фіналом ЛЧ. На поле вийшов найсильніший склад господарів.

Реал та Бетіс організували чемпіонські коридори один для одного

Репетиція виявилась не дуже хорошою для Мадрида. Протягом усього матчу команди грали на рівних, причому до перерви андалусійці виглядали навіть гострішими. На замикання подачі Менді у виконанні Бензема (Бартра заблокував удар) гості відповіли небезпечним пострілом Вілліана Жозе з околиць штрафного – м'яч пройшов поруч з лівою стійкою. На 43-й же хвилині Хуанмі тікав на рандеву з Куртуа, однак Мілітао в останню мить наздогнав нападника Бетіса.

В другому таймі атака Реала виглядала значно краще. Зокрема, "бланкос" могли забивати на старті внаслідок кросу на Бензема й удару Родріго з відскоку, але бразилець не зміг влучити у правий нижній кут. На 66-й хвилині Вінісіус виконав небезпечну скидку після навісу з кутового, яку Бартра виніс практично з порожніх воріт. На 83-й Бензема пробивав з-за меж штрафного над дальньою дев'яткою, а на 84-й він же влетів на лівий край карного майданчика і запустив м'яч над ближньою.

Бетіс міг покарати за марнотратство контратакою 3-в-2, в якій Хоакін стріляв метрів з восьми – втім, нападник вистрілив у небо! Зрештою, фінальний свисток зафіксував нульову нічию.

************

У паралельному матчі між Райо Вальєкано та Леванте турнірної мотивації також ніхто не мав, однак "жаби" дуже бажали грюкнути дверима на прощання з Ла Лігою. Втім, вже на 18-й хвилині вони пропустили гол – це Альваро Гарсія виконав ефектний слалом з лівого флангу в штрафний, завершивши атаку влучним пострілом. Здавалося, що це початок кінця для аутсайдера.

Втім, Леванте не тільки не здався, а ще й шокував Райо Вальєкано. На 26-й хвилині гості відігралися завдяки кросу з лівого флангу та класному удару головою у виконанні Мелеро – 1:1. На 44-й Моралес розігнав контратаку й викотив пас під удар Рожеру Марті в порожні ворота, а перед свистком на перерву Мелеро оформив дубль пострілом з лінії штрафного. 1:3!

На 59-й хвилині Леванте провів і четвертий гол (його забив Моралес), але його не зарахували через фол на початку результативної атаки. Цей фол стався у штрафному "жаб", тож рефері призначив пенальті у їхні ворота! Гвардіола впевнено його реалізував, скоротивши відставання Райо Вальєкано в рахунку. Втім, на 77-й хвилині левантійці таки добили мадридців – це Коке вколотив м'яч у сітку після метушні в карному майданчику. 2:4! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця.

Кінець "опери" імені Мбаппе: коли зірка ПСЖ оголосить остаточне рішення щодо майбутнього