УКР РУС

"Реал" мінімально здолав "Атлетік" і знову став першим у Прімері

23 жовтня 2016 Читать на русском

У 9 турі чемпіонату Іспанії "вершкові" доклали багато зусиль, щоб переграти "Атлетік" (2:1).

Протягом звітного туру "Реал" у турнірній таблиці обійшло багато команд, але Зінедін Зідан мав можливість повернути свій колектив на вершину. Для цього потрібно було обіграти непоступливий "Атлетік", який в останніх 6 матчах чемпіонату зазнав лише однієї поразки.

Зі стартовим свистком господарі прогнозовано побігли в атаку, і перший реальний момент біля воріт Іраїсоса завершився голом. Марсело вирізав шикарну передачу через півполя на Іско, той приборкав м'яч і віддав пас на 11-метрову позначку, де на самоті перебував Бензема. Впевнена реалізація від француза – 1:0.

Повівши в рахунку, "Реал" продовжив контролювати гру, але не йшов в активний відбір, коли "шкіряним" володіли суперники. Така тактика виявилася неефективною та призвела до взяття воріт Наваса. Баски протягом 3-4 хвилин контролювали м'яч, після чого зробили результативний укол з правого флангу. Сабін скористався непорозумінням захисників і сильним ударом зрівняв рахунок.

"Вершкові" мали декілька хороших шансів, щоб піти на перерву за переможного рахунку, але старання Бейла не підтримали партнери, а Роналду змарнував перспективну атаку, за що отримав на свою адресу оплески від Зідана. У другому таймі "Реал" докладав усіх зусиль, аби знову вийти вперед. Традиційно головними дійовими особами були ВВС, однак захист басків вміло нейтралізовував кожного з зіркових форвардів. А коли все ж вдавалося вирватися з-під опіки – ставала на заваді погана влучність.

Зінедін Зідан освіжив передню лінію своєї команди Васкесом і Моратою. В одному з епізодів ці двоє не поділили м'яч і змарнували прекрасний момент. Але на 83 хвилині саме Альваро став героєм Мадрида. Форвард відгукнувся на передачу Бейла і з другої спроби проштовхнув "шкіряного" повз Іраїсоса у ворота.

Перегравши басків, "Реал" знову одноосібно очолив турнірну таблицю, а "Атлетік", попри гідне протистояння іменитому опоненту, залишився на 6 місці чемпіонату.

Іспанія. Прімера, 9 тур

"Реал" – "Атлетік" – 2:1

Голи: Бензема, 7, Мората, 83 – Меріно, 27