УКР РУС

Реал Мадрид розгромив Реал Сосьєдад, Роналду оформив хет-трик

10 лютого 2018 Читать на русском

Мадридський Реал у матчі 23 туру Ла Ліги на "Сантьяго Бернабеу" переміг Реал Сосьєдад з рахунком 5:2.

Реал зняв питання щодо переможця матчу ще у першому таймі, коли відправив у ворота бідолашних басків чотири м'ячі. Роналду відзначився двічі, а ще по разу забивали Васкес та Кроос. Після перерви баски активізувались та зуміли провести два голи, авторами яких стали Баутіста і Ільяраменді. А Мадрид, який економив сили на ПСЖ, відповів ще одним голом Кріштіану.

Реал у підсумку набрав 42 очки та піднявся на третє місце, обійшовши Валенсію. Сосьєдад посідає 14-ту сходинку, маючи у своєму активі 26 пунтків.

Бліцкриг по-мадридськи

Команда Зідана вже на 1-й хвилині матчу продемонструвала, що не збирається відкладати справу у довгий ящик. Бліцкриг мадридського гранда став творінням Кріштіану Роналду та Лукаса Васкеса. Португалець накрутив декількох суперників та виконав ідеальну передачу на голову іспанцеві, який пробив прямісінько під ближню стійку воріт Руллі. Після цього “вершкові” могли діяти по рахунку, однак не віддали ініціативу баскам. Мадрид знову нагадував самого себе найкращих часів, грав дуже швидко та вертикально і ще у першому таймі зробив рахунок непристойним.

Подвоїв перевагу Реала Роналду, замкнувши метрів з 10-ти передачу від Марсело. Згодом своє ім’я на табло вписав і Тоні Кроос, який виконав свій коронний обвідний удар з лінії штрафного майданчика у кут воріт. Німцеві асистував дуже активний Лукас Васкес. Ну а довершив побиття Сосьєдада у першій половині гри невтомний Кріштіану. Цього разу португалець вистрибнув вище за всіх у штрафному майданчику басків після передачі Модріча з кутового та ударом головою оформив дубль.

Реал знову "підсів" у другому таймі

Команду Зідана знову не вистачило на усі 90 хвилин гри. У другому таймі мадридці вже не виглядали настільки свіжо та нерідко провалювалися в обороні, що й призвело до двох забитих басками м'ячів. Спочатку всю оборону Мадрида одним пасом розрізав Оярсабаль, а Баутіста впевнено реалізував вихід віч-навіч з Навасом. А в кінці гри захисники Реала залишили Ільяраменді одного практично на лінії воротарського майданчика, і екс-хавбек мадридського гранда не схибив. На щастя для "вершкових", поміж цих голів Сосьєдада Роналду оформив хет-трик, опинившись першим на м'ячі після удару Бейла.

Роналду готовий до зустрічі з Неймаром

“Кріштіану вже не раз доводив, що здатен долати гольову кризу без жодних проблем”, – сказав нещодавно Гібріель Батістута, коментуючи низьку результативність португальця у Ла Лізі. І справді, португалець ще раз довів, що його зарано списувати з рахунків. У матчі з Сосьєдадом він знову продемонстрував неабиякий голод до забитих м’ячів та інстинкт справжнього хижака, який у будь-який момент готовий знищити свою жертву. Кріштіану не лише забивав, але й асистував, фактично зробивши результат гри за перші 45 хвилин. Роналду повернувся, він надзвичайно вмотивований та готовий на сто відсотків до вирішальної частини сезону, готовий до очної дуелі з Неймаром… Це перший хет-трик португальця у сезоні, три голи, які дарують надію перед матчами з ПСЖ.

Цікаві факти

– Васкес забив другий найшвидший гол Реала у Ла Лізі з 2011 року, коли Бензема відзначився у воротах Барси на 22-й секунді.

– Кріштіану оформив свій 43-й хет-трик за Реал – найбільше серед усіх гравців в історії іспанського футболу.

– Роналду забив Сосьєдаду (15 голів) у всіх своїх 7-ми матчах проти басків на "Бернабеу".

Іспанія. Ла Ліга, 23 тур

Реал Мадрид – Реал Сосьєдад – 5:2

Голи: Васкес, 1, Роналду, 27, 37, 80, Кроос, 34 – Баутіста, 74, Ільяраменді, 83