УКР РУС

"Реал" - "Шахтар". Ліга чемпіонів. Анонс

15 вересня 2015 Читать на русском

ЛЧ, груповий етап, 1-й тур. 15 вересня. 21:45. Мадрид, стадіон "Сантьяго Бернабеу". Арбітр: Іван Бебек (Хорватія).

Телетрансляція на каналах "Україна" і "Футбол 1". Онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Груповий етап для України у Лізі чемпіонів відкриває "Шахтар". І не будь-де – у Мадриді, на "Сантьяго Бернабеу", на полі команди, яка два свої останні офіційні матчі закінчила з загальним рахунком 11:0 – перемогою 5:0 над "Бетісом" і 6:0 над "Еспаньйолом". М’яко кажучи, на "Шахтар" чекає серйозне випробування, справжній екзамен, перевірка на міцність.

Звісно, хочеться сказати, що у футболі все можливо, грають не лише гроші і інші заспокоювальні фрази, але об’єктивна реальність підказує, що донецькому клубу буде неймовірно важко встояти перед натиском команди Рафаеля Бенітеса. Не можна говорити, що неможливо (адже у футболі буває дійсно все), але справді дуже важко…

Мабуть, складно знайти людину, яка б не чула, що зробив "Реал" у 3 турі Прімери – гостьова перемога 6:0 над "Еспаньйолом, 5 голів Кріштіану Роналду і гольова передача на рахунку португальця. На сьогодні мадридці виглядають чи не ідеальною футбольною машиною, що здатна розчавити якщо не будь-яку команду, то чимало з клубів Європи і світу.

"Реал" на ходу, "Реал" у відмінній формі. І не так важливо, що травмовані Хамес Родрігес чи Даніло, у "вершкових" запас міцності дозволяє не помітити втрату цих виконавців. Навіть якби не встиг одужати Серхіо Рамос, який отримав пошкодження у грі з "Еспаньйолом" (а Рамос вже готовий до гри), все одно є достойна заміна – Рафаель Варан. А хто зіграє в центрі поля – Каземіро чи Тоні Кроос? Але щодо лінії атаки, зараз це питання вже не дуже актуальне – тріо Іско-Бейл-Роналду і форвард Бензема це на сьогодні один з найнебезпечніших атакувальних кулаків світу.

Можна сказати, що "Шахтар" також в останньому турі чемпіонату розгромив суперника (5:0), але всі розуміють рівень суперника українського клубу, а саме "Металіста". Можна сказати, що "гірники" також на ходу, але всі ми пам’ятаємо, як на зубах, з великими труднощами "Шахтар" проходив до Ліги чемпіонів віденський "Рапід". Звісно, бразильці "Шахтаря" - це важливий аргумент українського клубу, але цей аргумент не панацея від будь-яких проблем, будь-яких суперників.

"Гірники", безумовно, вивчили сильні сторони суперника, прекрасно знають, що "Реал" може зробити ставку на стартовий відрізок. Але просто знати це мало. Треба ще вистояти, витримати удар і намагатись використати свій шанс. Чи зможе це зробити "Шахтар"? Чи дуже швидко стане ясно, що доля поєдинку вирішена?..

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Орієнтовні склади команд

"Реал": Навас – Карвахаль, Пепе, Рамос, Марсело – Модріч, Кроос – Іско, Бейл, Роналду – Бензема

"Шахтар": П’ятов – Срна, Кучер, Ракицький, Азеведо – Фред, Степаненко – Марлос, Алекс Тейшейра, Тайсон – Гладкий

Олександр Гапоненко