УКР РУС

Реал – Ліверпуль у Києві: Клопп програв 5 фіналів поспіль, але Мадрид не повинен радіти – через прокляття

3 травня 2018 Читать на русском

Реал Мадрид і Ліверпуль у Києві розіграють 18-й на двох титул тріумфаторів Ліги/Кубка чемпіонів. Матч відбудеться 26 травня на НСК Олімпійський.

Це буде битва двох протилежностей. Розсудлива людина успіху проти безшабашного невдахи фіналів. Зінедін Зідан виграв 2 поспіль фінали Ліги чемпіонів з Реалом і тепер готується зробити свою справу втретє. Мадрид виграв 6 своїх останніх фіналів ЛЧ: двічі бив Ювентус та Атлетіко, по разу – Валенсію і Байєр.

Рома – Ліверпуль: катастрофічні помилки Скоміни пограбували римлян і змусили призабути про суддів матчів Реала

Юрген Клопп програв 5 кубкових фіналів поспіль (2 з Ліверпулем, 1 в Лізі Європи проти іспанської Севільї), а виграв лише 1 за всю тренерську кар'єру. З іншого боку саме німецький наставник, тренуючи Борусію Дортмунд, не пустив Реал у фінал турніру 5 років тому, щоб потім програти вирішальний бій Баварії.

А чи знаєте ви, що саме Ліверпуль був останнім, хто вигравав фінал головного єврокубка в Реала? Було це в далекому 1981-му році, коли ще не існувало Ліги чемпіонів, а турнір називався Кубок європейських чемпіонів (КЄЧ). У Парижі на Парк де Пренс 27 травня з рахунком 1:0 виграли "червоні" завдяки пізньому голу Алана Кеннеді.

Більше того, Мадрид програв УСІ 3 фінали єврокубків клубам з Британії. Справжнє прокляття: "бланкос" програли Челсі у фіналі Кубка кубків-1971, поступились Ліверпулю у фіналі Кубка чемпіонів 10 років потому, ба навіть шотландський Абердін, який тренував ще молодий сер Алекс Фергюсон, бив Реал у фіналі Кубка кубків-1983.

На стадії плей-офф головного євротурніру Ліверпуль не просто ЗАВЖДИ вибивав Реал, а й виграв усі 3 матчі, пропустивши НУЛЬ голів. Водночас у найближчому до наших днів сезоні 2014/15 мадридці двічі обіграли мерсисайдців (тоді феєрили нинішні лідери Роналду та Бензема), і ті фінішували на 3-му місці у групі.

Ліверпуль здобуде 6-й титул чи Реал 13-й? За кого вболіватимете ви в історичному фіналі Ліги чемпіонів, який прийматиме Київ? Свій голос віддавайте в опитуванні нижче.

Червона спека: старий добрий Ліверпуль повертається