УКР РУС

"Реал" – "Барселона". Матч 33-го туру Прімери. Анонс

23 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" – про нову серію El Clasico, в якому може вирішитись доля чемпіонства.

"Реал" – "Барселона"

23 квітня. 21:45. Мадрид. "Сантьяго Бернабеу"

Головний арбітр: Хесус Хіль Мансано

Трансляція на каналі "Футбол 2", текстова трансляція на сайті "Футбол 24".

І знову їх залишилося тільки двоє. "Атлетіко" та "Севілья" виявилися занадто кволими, щоб витримати чемпіонський марафон. Тому до нового El Clasico "Реал" і "Барселона" підходять в ранзі головних, єдиних претендентів на чемпіонську корону.

За 6 турів до закінчення сезону перемога Королівського клубу над історичним опонентом може остаточно погасити інтригу. Натомість виїзна звитяга "Барси" поверне у чемпіонську гонитву максимальний драйв. Чого хочете ви? Очевидно, що каталонцям бажатимуть успіху не лише їх фанати, а й нейтральні вболівальники, які прагнуть отримати від турніру і окремо взятого матчу максимум напруги та драми.

Хоча на "Бернабеу" команда Луїса Енріке їде з важкими ногами і головами. У зв’язку з тим, що матч Ліги чемпіонів проти “Ювентуса" довелося грати у середу, "Барселона" мала на один день менше для відновлення і відпочинку. Більше того, безнадійно б’ючись об туринський мур, каталонці не спромоглися забити у ворота Буффона взагалі. У підсумку – виліт на стадії чвертьфіналу Ліги чемпіонів.

Це стало логічним продовженням того, що відбувається з "Барселоною" у чемпіонаті. В останніх 6 турах – дві поразки. Дві грандіозні пробоїни в чемпіонських амбіціях – від "Депортіво" (1:2) і "Малаги" (0:2). Тож зараз Мессі і Ко поступаються "Мадриду", що має гру в запасі, трьома очками. Якщо перемагає "Реал", відрив може зрости навіть до 9 балів, а це на фініші сезону – смертельно для переслідувача.

Щодо команди Зінедіна Зідана, то вона підходить до домашнього матчу у чудовому настрої. У вівторок була переможена "Баварія" – важко, зі скрипом і суддівським скандалом. Але факт такий – "Реал" вже у півфіналі, а Роналду зробив перші серйозні кроки до 5-го "Золотого м’яча”. Кріштіану – вже не конкурент для Мессі у боротьбі за Трофео Пічічі-2017 (у Лео – 29 забитих м’ячів, у Рона – 19). Але вжалити лютого ворога у ключовий момент – ще та насолода. Ігри з "Баварією" продемонстрували, що Роналду набрав дуже хорошу форму.

Яка ситуація з кадрами? Тут у "Реала" також відчутна перевага. "Мадрид" зможе виставити на матч свій зірковий атакувальний "тризуб": Бейл – Бензема – Роналду, позаяк валлієць відновився від травми. Натомість Луїс Енріке змушений грати без Неймара (чи, все-таки, з ним?), дискваліфікованого за неспортивну поведінку. Тож в атаці "Барселони" віддуватимуться Мессі та Суарес, яким із глибини допомагатимуть Ракітіч та Іньєста. Окрім Неймара гру на "Бернабеу" пропустять Рафінья та Відаль, у яких травми. Через аналогічну причину не зіграють мадридці Пепе та Варан.

Букмекери фаворитом дуелі вважають саме "Реал", якому віддають незначну перевагу. Але це – El Clasico. Тут ніколи не знаєш напевне, як усе завершиться. Чи вистоїть "Барселона"? Адже варіант, щоб викластися в цьому конкретному матчі і де-факто вирішити долю титулу – дуже спокусливий для Зінедіна Зідана.

Слова

Зінедін Зідан, головний тренер "Реала":

"Реал" не є фаворитом у грі з "Барселоною". Можливо, комусь так здається, але це хибне враження. Шанси на перемогу рівні. Ми впевнені в собі. Наше головне завдання – здобути 3 очки. "Реалу" протистоятиме дуже могутній суперник".

Луїс Енріке, головний тренер "Барселони":

"Ми повинні бути вірними нашому стилю і діяти дуже ефективно в матчі з "Реалом". Для "Барселони" немає кращого місця, щоб перемогти, ніж на "Сантьяго Бернабеу". Це вирішальна гра, яка може практично завершити чемпіонат або залишити двері відчиненими. Для нас це фінал".

Орієнтовні склади команд

"Реал": Навас – Карвахаль, Рамос, Начо, Марсело – Модріч, Каземіро, Кроос – Бейл, Бензема, Роналду

"Барселона": тер Штеген – Піке, Маскерано, Умтіті – Роберто, Бускетс, Альба – Ракітіч, Іньєста – Мессі, Суарес

Прогноз "Футбол 24": 2:2

Сторінка автора у Facebook

Яким було El Clasico без Роналду і Мессі. Топ-20 фото "старої школи"