УКР РУС

"Реал" – "Атлетіко", "Баварія" – "Борусія" Д і ще 3 матчі вікенду, які неможливо пропустити

7 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" анонсує найочікуваніші матчі європейського вікенду.

"Реал" – "Атлетіко"

8 квітня, 17:15. Мадрид, "Сантьяго Бернабеу"

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Поєдинок першого кола на "пенсійному" "Вісенте Кальдерон" закінчився королівським тріумфом "королівського клубу". Розгром, спричинений хет-триком Роналду, – таке прощання з мадридським дербі пережив стадіон "матрацників". Тоді "Атлетіко" програв абсолютно заслужено. Суперечливі кадрові рішення Дієго Сімеоне та проблеми в захисті полегшили завдання "Реалу", який на той час впевнено йшов по дистанції.

Зараз "вершкові" знову набрали прекрасний хід і зберігають за собою лідерство першості, однак "рохібланкос" теж можуть похвалитися хорошою серією. П’ять турів поспіль команда не втрачає залікових балів, пропустивши за звітний період тільки один гол. Позитивні показники оборони "Атлетіко" можуть різко погіршитися, позаяк зіркове тріо ВВС на тижні отримало відпочинок і з новою наснагою піде в бій. Мората проти "Леганеса" показав, що він у формі, але ймовірність несподіванок від Зінедіна Зідана нижча нуля.

Прогноз "Футбол 24": Важкий успіх "Реала", здобутий у другій половині зустрічі.

"Баварія" – "Борусія" Д

8 квітня, 19:30. Мюнхен, "Альянц-Арена"

Телетрансляція на каналі "Спорт 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Квітень обіцяє стати для "Баварії" найважчим місяцем у сезоні. По дві гри з "Реалом" і дортмундською "Борусією" покажуть плоди діяльності Карло Анчелотті. Своєрідна розминка у Зінсхаймі пройшла невдало. У першому таймі геніальний Юліан Нагельсманн зі своїми хлопцями просто знищив чемпіонів. По перерві мюнхенці посоліднішали, але гольові моменти все одно не виникали зі звичною для "ротен" частотою. При цьому, поразка від "Хоффенхайма" дуже вчасно струснула баварців – прийшов час великих матчів, театр одного актора залишився позаду.

"Борусія" досі знаходиться на 4 місці, головна причина – погані виступи у гостьових поєдинках. Лише один раз з останніх п’яти "джмелі" привезли у Дортмунд перемогу. Покращувати виїзну статистику, скоріш за все, доведеться без ключових флангових виконавців. Травма Дурма та проблеми зі спиною Шмельцера значно знизили ефективність нової схеми з трьома захисниками, також не варто очікувати у старті Ройса, який ще далекий від оптимальних кондицій. "Шварцгельбен" під силу вдруге в сезоні обіграти "Баварію", однак Томасу Тухелю важливо грамотно розподілити сили команди, оскільки через три доби доведеться приймати "Монако" в Лізі чемпіонів.

Der Klassiker. Зрадники та боротьба за німецький трон

Прогноз "Футбол 24": Фінальний свисток зафіксує нічию. "Борусія" зуміє реалізувати один зі створених моментів, але й біля власних воріт обов'язково припуститься помилки.

"Евертон" – "Лестер"

9 квітня, 18:00. Ліверпуль, "Гудісон Парк"

Телетрансляція на каналі "Футбол 2"

"Евертон" наче вклинився в боротьбу "великої шістки", як відразу опинився за її спиною. Перемога над МЮ за дві хвилини до фінального свистка перетворилася на нічию, гол у додатковий час негативно вплинув на турнірне становище (володар "Золотого м’яча" 1975 року обурений). "Іриски" вправно набирають очки в матчах з середняками, а от протистояти на рівних "Тоттенхему" та "Ліверпулю" не вдалося. Зважаючи на серйозні кадрові проблеми під час вирішальних матчів сезону, серед яких дискваліфікація і травми основних захисників, можна спрогнозувати, що "сині" мерсисайдці не стрибнуть вище 7 місця.

Ба більше, проблематично буде збагатити запас пунктів у домашній грі з "Лестером". Крейг Шекспір феноменально розпочав кар’єру головного тренера з п’яти перемог у чемпіонаті. Взимку над "Кінг Пауер" запахло Чемпіоншипом, а півтора місяця по тому "лиси" вже комфортно себе почувають у середині турнірної таблиці. Таких звершень команда добивається фактично одним складом, в якого рано чи пізно сядуть батарейки. Наступного тижня "Лестер" здійснить історичний виїзд у Мадрид в рамках чвертьфіналу Ліги чемпіонів, відтак деякі виконавці повинні отримати відпочинок.

Прогноз "Футбол 24": Перемога "Евертона" над неоптимальним складом "Лестера". Наставник "лисів" вперше наважиться на серйозні перестановки.

"Лех" – "Легія"

9 квітня, 19:00. Познань, "Муніципальний стадіон"

В неділю варто знайти час для польської Екстракляси, де центральним матчем 28 туру стане битва давніх ворогів "Леха" та "Легії". Команди перебувають у числі 4 лідерів першості, а щільність цього квартету вражаюча – четверте місце відстає від першого на три бали. Гра обіцяє бути неймовірно жаркою як на полі, так і на трибунах. Додатковою мотивацією переглянути гру для українських вболівальників буде екс-"карпатівець" Володимир Костевич, який став невід’ємною складовою лівого флангу "залізничників".

"Лех" досі не програвав у 2017 році, проте нещодавно двічі оступився, зокрема, проти аутсайдера "Гурника". У тому ж турі "Легія" вирвала дуже важливу вікторію над гданською "Лехією", завдяки чому перебуває на другій сходинці. Загалом, цей поєдинок є найкращою рекламою сусіднього чемпіонату в усіх аспектах, порівняйте з реаліями українського футболу.

Прогноз "Футбол 24": "Легія" в прекрасній формі, тому навіть тиск гостьових трибун не завадить набрати хоча б одне очко.

"Лаціо" – "Наполі"

9 квітня, 21:45. Рим, "Стадіо Олімпіко"

Телетрансляція на каналі "Setanta Sport"

На тижні у півфіналі Кубку Італії "Лаціо" поступився "Ромі", але втримав здобуту в першій частині протистояння перевагу, а "Наполі", обігравши "Ювентус", вилетів з турніру. Після таких парадоксальних результатів суперники повертаються до регулярного чемпіонату, де їх у боротьбі за топ-3 розділяє 4 пункти. Осінній поєдинок за участю "адзуррі" та "б’янкочелесті" завершився мировою, і повторення того сценарію в неділю виглядає цілком логічним.

Римляни відмінно провели попередні два місяці, протягом яких у 8 матчах недорахувалися лише 4 балів. Враховуючи вихід у фінал Копи, цей відрізок можна назвати казковим для Сімоне Індзагі. У Неаполі все йде значно тугіше, але й рівень опонентів "партенопеї" був суттєво вищим. Обидві гри з "Ювентусом" представники півдня провели в атаках, навіть переважали його. У підсумку не програли, однак бажаного все одно не досягли. Тепер "Наполі" слід викинути з голови миготіючу попереду "Рому" та сконцентруватися на відстоюванні третього місця.

Прогноз "Футбол 24": Господарі витратили дуже багато емоційних і фізичних сил у римському дербі, тому їм не вдасться перемогти "Наполі".