УКР РУС

РБ Лейпциг в прекрасному стилі переграв Шальке Коноплянки

13 січня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

РБ Лейпциг виявився сильнішим за Шальке у 18 турі Бундесліги. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

В другій половині першого тайму Шальке пропустив дві гострі атаки на власні володіння: перша завершилася незабитим пенальті Огюстена, а друга – дальнім результативним ударом Кейта. Гості зрівняли рахунок на 55 хвилині, коли захисники Лейпцига під час подачі зі штрафного загубили Налдо – бразилець головою замкнув навіс Каліджурі.

РБ Лейпциг – Шальке – 3:1 – відео голів та огляд матчу

Згодом Вернер вдруге вивів Лейпциг вперед, а Брума з передачі того ж Вернера закріпив перевагу "биків", яка протрималася до фінального свистка. Цей успіх дозволив РБ набрати 31 очко та піднятися на друге місце в турнірній таблиці, обійшовши Шальке на один пункт.

Євген Коноплянка з'явився на полі на 82 хвилині. Результативними діями українець не відзначився.

Ральф Хасенхютль вгадав зі схемою

Головний тренер Лейпцига дещо здивував схемою та підбором виконавців на матч. Як виявилося – він переграв свого візаві. Демме, Кейта і Кампль, які сформували трикутник в центрі поля, були сильнішими за гельзенкірхенських центрхавів. Господарі прогнозовано діяли з позиції сили, і за рахунок Кевіна та Набі підтискали суперника.

Внаслідок цього, в другій половині першого тайму Шальке почав провалюватися. Кейта поблизу центрального кола відібрав м'яч, а вже за декілька секунд "круглий" транзитом через Кампля та Бруму без перешкод потрапив до Огюстена – пенальті. 5 хвилин по тому Майєр і компанія знову помилилися: Кампль легко втік від Шопфа, а Харіт не встиг накрити Кейта. Гвінеєць не пробачив.

Шальке не використав свої шанси

Протягом стартової третини ігрового часу гості були ближчими до того, аби відкрити рахунок. Непогано здалеку пробивали Шопф і Харіт, потужно приклався до м'яча Бургшталлєр. Станом на 30 хвилину Шальке тотально переважав суперника за ударами – 1:6, а Гулачі трудився в поті чола – 4 сейви.

Баварія на виїзді перемогла Байєр

Партнери Євгена Коноплянки не зуміли реалізувати свої можливості, наслідком чого стала заслужена поразка. Ну а гол Налдо на початку другого тайму виник радше стихійно, ніж продумано. Штрафний, з якого Каліджурі поклав м'яч на голову бразильцю, був зароблений після дального виносу з власної половини поля.

Свіжі Вернер і Поульсен зробили гру

Поульсен і Вернер підходили до матчу не в ідеальних фізичних кондиціях, однак їхня поява в старті все одно очікувалася. Принаймні, одного з них – в парі з Огюстеном, адже Лейпциг привчив до гри з двома форвардами. Втім, Хасенхютль вирішив залишити одного Жана-Кевіна на вістрі, розташувавши високо на флангах Бруму та Забітцера. У підсумку, до ефективності самого Огюстена виникало чимало запитань, однак його партнери по нападу проявили себе якнайкраще.

Але й це не головне, головне – вчасні заміни. З виходом Вернера і Поульсена атака Лейпцига отримала друге дихання: "бики" значно інтенсивніше йшли вперед і значно швидше розпоряджалися м'ячем. Вернер просто розривав оборону Шальке, яка на той момент була вже далеко не першої свіжості. Брума та Забітцер зберегли сили та встигали за Тімо, а от "кобальтові" ледь не в статичному положення спостерігали за гольовими атаками.

Гравець матчу – Тімо Вернер

Вернер вийшов неймовірно зарядженим на боротьбу та вивів атаки своєї команди на новий рівень. В активі форварда збірної Німеччини гол, результативна передача і ще пара створених атак, які дивом не перетворилися в голи.

Цікаві факти

– Лейпциг перервав власну 4-матчеву безвиграшну серію та 11-матчеву безпрограшну серію Шальке в Бундеслізі.

– Лейпциг виграв усі 8 матчів Бундесліги, в яких забивав Набі Кейта.

– Шальке найбільше в цьому сезоні німецької першості пропускає від гравців, які виходять на заміну: Вернер став сьомим таким футболістом.

Коментарі

Ральф Хасенхютль, головний тренер Лейпцига

"Ми здобули хороші три пункти. Наш план полягав у тому, щоб закликати Шальке активніше йти вперед, а ми мали отримувати від цього більше простору для власних атак. Цей план спрацював."

Доменіко Тедеско, головний тренер Шальке

"До перерви ми намагалися не грати в тих зонах, де Лейпциг любить пресингувати, однак згодом почали занадто легко віддавати м'яч супернику. Загалом, Лейпциг заслужив цю перемогу, вони покарали нас за наші помилки."

Німеччина. Бундесліга, 18 тур

РБ Лейпциг – Шальке – 3:1

Голи: Кейта, 41, Вернер, 69, Брума, 71 – Налдо, 55

Нереалізований пенальті: Огюстен, 37