УКР РУС

Осасуна завдала Вільяреалу першої поразки в сезоні, Севілья здолала Сельту, Райо Вальєкано вирвав перемогу у Ельче

17 жовтня 2021 Читать на русском

У суботу у 9-му турі Ла Ліги відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 9-й тур

Райо Вальєкано – Ельче – 2:1

Голи: М. Ернандес, 26, Нтека, 65 – Бойє, 14

Сельта – Севілья – 0:1

Гол: Мір, 54

Вільяреал – Осасуна – 1:2

Голи: Морено, 55 – Торро, 26, Авіла, 87

Реал Сосьєдад на останніх хвилинах вирвав перемогу над Мальоркою, піднявшись на першу позицію у Ла Лізі

Райо Вальєкано відкривав програму дня у Ла Лізі домашнім матчем проти Ельче. В разі перемоги мадридці піднялись би у зону ЛЧ, однак вже на 14-й хвилині їм довелося виймати м'яч із сітки власних воріт – це Бойє круто розвернувся у центрі та перед штрафним, пробивши у лівий нижній кут метрів з 20-ти. 0:1! Втім, всього через 15 хвилин господарі зрівняли зусиллями Ернандеса, якому вдалося замкнути подачу Комесаньї з глибини. 1:1! Саме з цим рахунком команди і відправились відпочивати.

В другому таймі гра йшла рівно, без явної переваги якогось із колективів. При цьому моментів виникало обмаль. Аби вирвати перемогу, потрібні були екстраординарні дії – і на 65-й хвилині Нтека показав їх, класно пробивши з дальньої дистанції у правий нижній кут воріт Ельче. 2:1! Цей гол і вирішив долю протистояння. Мадридці тріумфують, підіймаючись на четверту позицію в турнірній таблиці.

Севілья, яка у минулому турі зазнала від Гранади першої поразки у сезоні, приїхала в гості до Сельти. У першому практично рівному таймі команди обмінялись ударами у площині воріт і пішли на перерву з нулями на табло. Одразу після відпочинку Санті Міна міг виводити Сельту вперед, однак влучив у ліву стійку.

Натомість гості відповіли голом: Сусо завдав гарматного удару здалеку, м'яч зачепив захисника і відскочив у штрафний майданчик. Мір був першим на м'ячі і відкрив рахунок у матчі. Ноліто та Галан мали шанс врятувати матч, однак сфера після їхніх пострілів пролетіла впритирку зі штангою. Як наслідок, мінімальна перемога Севільї підняла її на третю сходинку – у нервіонців залишається гра у запасі.

Вільяреал на власному полі приймав Осасуну. "Жовта субмарина" залишалась єдиною командою Ла Ліги, яка у поточному сезоні не знала поразок. Підопічні Унаї Емері володіли значною перевагою, однак пропустили в середині тайму в одній з нечисленних атак суперника.

Господарям вдалось зрівняти лише по перерві: Морено отримав навіс в район одинадцятиметрової позначки і з розвороту поцілив у верхній лівий кут воріт. Героєм поєдинку став Есекіль Авіла, який вийшов на заміну наприкінці матчу. Аргентинський нападник скористався помилкою захисту і позбавив Вільяреал нулів у графі поразок.

Унікальний рекордсмен Прімери: перетнув Сахару в утробі матері, завдяки брехні став баском і грає 5 років без відпочинку