УКР РУС

Мілан переміг Болонью – Жиру й Пулішіч зробили гру, Піолі вдався до курйозного рішення в перерві

21 серпня 2023 Читать на русском

В рамках програми понеділка в 1-му турі Серії А провели два матчі. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2023/24, 1-й тур

Торіно – Кальярі – 0:0

Болонья – Мілан – 0:2

Голи: Жиру, 11, Пулішіч, 21

Мілан здобув виїзну перемогу над Болоньєю. Вирішальними стали перші 20 хвилин, за які "россонері" оформили комфортну перевагу. На 11-й команда відкрила рахунок внаслідок діагоналі Пулішіча на дальню стійку – Рейндерс скинув її вздовж воріт, а Жиру замкнув. Причому Олів'є забив правою ногою, чого ще не траплялося за час кар'єри в Мілані.

Через десять хвилин Олів'є додав до свого активу асист, обігравшись у стіночку з Пулішічем. Крістіан несподіваним пострілом метрів з 25-ти поцілив під ліву стійку – 0:2. На перерву команди відправились саме за цього рахунку. Цікаво, що у роздягальню підопічні Стефано Піолі так і не пішли, залишившись на полі – як повідомляє журналіст П'єтро Маццара, причиною цього рішення стала відсутність кондиціонера.

У другому таймі "россонері" не створювали нічого аж до 90-ї хвилини, коли Леау переграв двох захисників у штрафному й бахнув в дальній кут – рикошетом від захисника м'яч влучив у стійку. Болонья ж так і не відіграла жодного м'яча, хоча мала два влучання у каркас (перше сталося ще на 1-й хвилині). Фінальний свисток зафіксував перемогу Мілана.

Торіно й Кальярі в очному матчі сильнішого не визначили. Ударів було небагато, а реальних моментів ще менше. Загалом же "бики" діяли значно гостріше, награвши на 0,98 очікуваних голів проти 0,44 xG у острів'ян – втім, до взяття воріт справа так і не дійшла. Нуль-нуль.

Це був перший матч Клаудіо Раньєрі після повернення в Серію А. Легендарний коуч прийняв Кальярі в грудні 2022 року, піднявши клуб із 14-ї позиції Серії В до еліти.

Наполі погрожують з Мілана, камбек Маліновського, лихоманка Юве, Моур йде ва-банк: експрес-анонс Серії А для всіх команд