УКР РУС

Ґранде "Інтер". Пікколо "Юве"

19 вересня 2016
Автор: Орест Патер

Орест Патер розбирає вчорашнє "Дербі Італії" і припускає, що перемога "Інтера" може стати "великим вибухом".

Міжсезоння минуло для вболівальників "Інтернаціонале" вже цілком звично. Кілька придбань не надто зіркових гравців. Сірі товариські матчі. Звільнення тренера. Знову ніщо не давало підстав сподіватись на відродження нової версії Ґранде "Інтера" під китайським протекторатом. Зрештою немає особливих підстав для цього і зараз. Але натомість є щось невловиме. Потужний імпульс, який, як великий вибух, може породити новий маленький всесвіт на "Джузеппе Меацца".

"Юве" прибув до Мілана не тільки в статусі чинного власника Скудетто. В цьому сезоні "Стара Сіньйора", підсилившись брендовими виконавцями, нарешті знову хоче замахнутись на абсолют. Кубок чемпіонів не бачили в Турині вже 20 років. І саме його здобуття буде наступним логічним кроком у розвитку команди Аллегрі. Хоч і про черговий Скудетто ніхто не забуває.

Напередодні гри туринці відіграли невиразний матч проти "Севільї" якраз на старті Ліги чемпіонів. Команда Сампаолі не тільки помножила на нуль амбіції найкращої команди кальчо. Нульова нічия оголила головну проблему "Ювентуса". Без Поля Погба немає кому забезпечити якісну і безперебійну доставку м’яча із оборони в атаку. У грі проти "Інтернаціонале" Аллегрі довірив цю роботу Міралему П’янічу. Але його з нутрощами "з’їли" представники середньої ланки "нероадзурі" – пітбуль Медель і два новачки Жоан Маріу з Евером Банегою.

Евер із перших матчів в синьо-чорній футболці взяв на себе функції граючого тренера. Свою унікальну роль на полі, яку в Аргентині називають "прихованою десяткою", він вчора у всій красі вималював вболівальникам на "Джузеппе Меацца". Будучи майстром дриблінгу, пасу і відбору, Банега формував ігровий ритм команди. Його гру простими і красивими пасами, граючи часто в один дотик, доповнював Жоан Маріу. Їх тандем виглядав так органічно, ніби португалець і аргентинець грають разом не один рік. В підсумку, коли арбітр наприкінці матчу показав Банезі другу жовту картку, "Джузеппе Меацца" стоячи проводжав із поля нового вожака команди. Таку блискавичну закоханість аудиторії у новобранця не одразу і згадаєш. З іншого боку життя вчергове зіронізувало з Евером. Останній матч у складі "Севільї" він завершив... вилученням наприкінці фіналу Кубка Короля проти "Барси", ховаючи під футболкою сльози.

В усіх попередніх матчах нового сезону "Інтеру" вдавалося усе, окрім одного, але найголовнішого. "Нероадзурі", попри якісний контроль м’яча, ніяк не могли створити гольову нагоду біля воріт суперників. Лише у третьому турі в матчі проти "Пескари" Франк Де Бур мабуть найрадикальнішим рішенням у своїй кар’єрі вирішив цю проблему. Програючи 0:1, він зробив потрійну заміну, випустивши на поле трьох нападників. Саме так голландець здобув свою першу перемогу на посаді тренера "Інтера". Переможні голи, щоправда, тоді забив гравець, який грав із перших хвилин.

Мауро Ікарді влітку навіть за космічні гроші не поїхав до Неаполя, щоб замінити там Ігуаїна. Дивлячись на його гру на старті сезону сума у 60 мільйонів євро зовсім не здається такою вже фантастичною. У матчі проти "Юве" Ікарді не лише зрівняв рахунок у найпотрібніший момент, коли Ліхтштайнер тільки-тільки відкрив рахунок. Згодом капітан віддав елегантний асист на Перішіча. А до того виграв величезну кількість єдиноборств у зубрів цієї справи – К'єлліні, Бонуччі і Барцальї.

Найслабшими в грі "Інтера" виглядали терціні – Д'Амброзіо і Сантон. Обидва справді відіграли слабше за партнерів. Однак їх огріхи чудово затирали Міранда, Мурільо і Медель. Тож "Інтер" у своєму штрафному дозволив "Юве" небагато. При цьому самі ж "нероадзурі" нарешті запустили масове виробництво гольових нагод. Те, що так важко вдавалося у матчах проти "К’єво" і "Палермо", раптово почало виходити у грі проти "Ювентуса". Така перемога над таким суперником у час, коли журналісти в Італії почали писати про відставку Де Бура, це великий здобуток "Інтера". Цей тріумф скидається на великий вибух, який може породити велику команду. Наразі ж вболівальники "нероадзурі" насолоджуються великою перемогою над великим суперником. Перемогою, яку "Джузеппе Меацца" в дербі Італії не бачив уже 6 років.

Рок-н-рол живий. Хорхе Сампаолі повертає нам наш вкрадений футбол