УКР РУС

"Ракицького і Ордеця не засуджую": Бартуловіч порівняв війни в Україні та рідній Хорватії

16 липня 2021 Читать на русском

Хавбек Інгульця Младен Бартуловіч чудово знає, як війна може вплинути на життя і світогляд людини.

"Роман Зозуля – перший у списку українських патріотів-футболістів. Він своїми вчинками, які робив у той час, це доводив. Конфлікт з іспанськими фанатами? Це маленька група була, яка його не підтримувала, основна маса вболівальників була на його боці.

"Може, я Гімн не співав, але на це були причини": Ракицький – про любов до України і образу через невиклик у збірну

Ракицького і Ордеця [за їхні переходи в російські клуби] не засуджую. Зрозуміло, що це складне питання для України і для українських футболістів. Я не знаю, які ситуації у них були і чому вони так вирішили. Вважаю, що Шахтар добре заробив на Ракицькому, а сам футболіст вибрав такий шлях і зараз там добре грає. Не хочу зараз міркувати про політику в спорті. Вони ухвалили таке рішення. Важко міркувати.

Звичайно, цю ситуацію можна порівнювати з тією, що була між Хорватією і Сербією. Чи поїхав би я грати в Сербію? У нас це було неможливо в той час. Але зараз якісь інші часи. Я пройшов теж через війну, моя сім'я постраждала, наш будинок спалили. Слава Богу, що всі живі-здорові. Але я вважаю, що та війна була набагато жорсткішою, ніж на Донбасі. І тривало все дуже довго, тільки зовсім недавно відносини між Хорватією і Сербією почали налагоджуватися. Але у мене є багато друзів із Сербії, ми нормально спілкуємося", – заявив Бартуловіч у інтерв'ю SportArena.

"Росія несе розруху і пітьму": кіпер, який допомагає армії, зневажає "годувальників" і дивує історіями про нижчі ліги