УКР РУС

Рафаїлов відверто висловився про роль Суркіса в українському футболі

19 квітня 2020 Читать на русском

Колишній генеральний директор Зорі Сергій Рафаїлов оцінив роботу Української асоціації футболу.

"Я так скажу, з відходом Григорія Суркіса кадровий потенціал у федерації опустився на дуже низький рівень. Свої посади покинули "монстри", професіонали своєї справи. А зараз... залишилися лише напівбізнесмени.

"Це ще закритіша організація, ніж КДБ і ЦРУ": Рафаїлов розкритикував Комітет арбітрів УАФ

Я не розумію, чому футбольні клуби не є членами федерації. Вони не можуть брати участь в обговореннях. В основному учасниками є "свої" люди, які приїхали з регіонів країни, у яких є багато привілеїв: хороші зарплати, машини, відрядження і т. д. Природно такі люди будуть приймати рішення, які будуть вигідні керівництву федерації, а не українському футболу. УАФ володіє достатніми коштами, але ми чомусь ніколи не бачили звітів про те, скільки і куди пішло цих грошей", – сказав Рафаїлов в інтерв'ю виданню Football.ua.

Нагадаємо, Григорій Суркіс очолював Федерацію футболу України з 2000 по 2012 рік. Андрій Павелко у січні 2015-го став в. о. керівника ФФУ замість звільненого Анатолія Конькова, а в березні обраний президентом ФФУ на постійній основі. 2017-го переобраний на другий термін. У травні 2019 року ФФУ було перейменовано в Українську асоціацію футболу.

"Роздуті бюджети і 100-мільйонні трансфери – це вже історія": Олег Смалійчук – про футбольний бізнес в умовах колапсу