УКР РУС

П'ятов: Про Францію ще не думав

1 червня 2011

Голкіпер національної збірної Андрій П'ятов розповів про настрій команди напередодні матчу з Узбекистаном.

- Настрій на обидва товариські поєдинки найбільш бойовий. У цілому намагаюся завжди приїжджати у збірну в хорошому настрої, інакше просто не бачу сенсу. Зараз, як фізично, так і морально я готовий на всі сто.

- Ви встигли пограти під керівництвом Олега Блохіна і під час його попередньої тренерської каденції в збірній України? Наставник змінився?

- Якихось кардинальних змін я не помітив, Олег Володимирович таким і залишився - вимогливим, але з почуттям гумору. Що ж стосується змін у професійному плані, то, звичайно кожна людина завжди вчиться чомусь новому, скоріше за все він теж щось придбав. Думаю, про це краще запитати в нього самого.

- Щось кардинально змінилося в команді у порівнянні з тим, коли збірну тренував Юрій Калитвинцев?

- Не в моїй компетенції обговорювати тренерів, але не сказав би, що ми стали якось більше бігати або працювати з м'ячем - найголовніше, щоб ми більше думали. (Посміхається).

- Блохін сказав, що багато футболістів ходять по базі "тихіше води нижче трави".

- Всі розуміють, що з приходом нового тренера треба заново доводити своє право на місце в основному складі головної команди країни.

- Один з двох матчів збірної проходить на рідній для вас "Донбас-Арені", яка не завжди заповнюється на всі сто під час поєдинків національної команди.

- Навіть не знаю, що сказати з цього приводу. Зі свого боку ми робимо все, щоб вболівальники прийшли на стадіон, ми ж граємо саме для них. Змусити їх ходити на наші матчі ми не в силах - ми футболісти і лише своєю грою можемо переконати фанатів прийти і підтримати нас.

- З ким буде складніше - з іменитою Францією або з непередбачуваним Узбекистаном?

- Чесно кажучи, зараз усі мої думки тільки про найближчий поєдинок з узбеками - про французів буду думати відразу після фінального свистка. Упевнений, з обома суперниками нас чекають хороші і в той же час непрості матчі.

- Що можете сказати про майбутніх опонентів?

- Мені ще рано міркувати про футбол і давати якісь оцінки суперникам, мені тільки 26 років і я тільки ще вчуся. (Сміється)

- Ну, напевно з тієї ж збірної Франції щось асоціюється?

- Природно, у футбольному плані для мене Франція - це, в першу чергу, Зінедін Зідан, з яким збірна тріумфально виступила на чемпіонаті світу в 1998-м і на чемпіонаті Європи в 2000-му.

- Кого, крім Зідана можете відзначити у збірній Франції?

- Я воротар, тому можу сказати про гравців цієї лінії - кращими в історії цієї збірної однозначно були Бернар Лама, Фаб'єн Бартез і Грегорі Купе.

- Що знаєте про Узбекистані?

- Єдине - у складі цієї команди грають Максим Шацьких і Віталій Денисов, з якими знайомий по чемпіонату країни. Ці хлопці давно довели, що є гравцями високого рівня.

- Чи вважаєте, що саме від Шацьких буде виходити головна загроза воротам української збірної?

- Думаю, так. Це дуже небезпечний нападаючий. Що ж стосується решти, то з цього приводу поки нічого сказати, будемо готуватися до гри - добре вивчимо інших футболістів. Сподіваюся, тренери нам підкажуть, як грати проти цієї команди.