УКР РУС

Проведення матчу "Полтава" – "Шахтар" на стадіоні "Локомотив" було небезпечним з двох причин, – відповідальний секретар КДК ФФУ

13 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Сергій Горбаченко

Відповідальний секретар КДК ФФУ Ігор Грищенко прокоментував "Футбол 24" рішення Комітету про зарахування ФК "Полтава" технічної поразки у матчі 1/4 фіналу Кубка України проти "Шахтаря".

Ігор Грищенко назвав 2 пункти, яким не відповідав стадіон "Локомотив", для проведення матчу 1/4 фіналу Кубка України:

"Директор матчу відмінив матч. Ми встановили вину футбольного клубу "Полтава" в тому, що матч був відмінений. Оскільки, на спільному засіданні Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ФФУ та Дирекції УПЛ було прийнято рішення заборонити проводити матч на стадіоні "Локомотив" у місті Полтава і рекомендовано його провести на стадіоні "Ворскла" імені Бутовського у Полтаві або на будь-якому іншому стадіоні з реєстру ФФУ.

"Шахтар" – у 1/2 фіналу Кубка України, "Полтаві" присуджена поразка

ФК "Полтава" не виконав цих вимог. Директор матчу був змушений відмінити цей матч. Ми встановили вину клубу "Полтава" і зарахували їм технічну поразку, а донецькому "Шахтарю" відповідно перемогу. Матч відмінила не комісія, а директор матчу, згідно регламенту. Ми оцінювали рішення директора матчу. Чим він керувався, це інше питання.

Ми дійшли висновку, що було достатньо підстав вважати, що проведення матчу на цьому стадіоні було недоцільним і було небезпечним з двох моментів:
1. Невідповідність трав’яного покриву нормам регламенту, щодо суцільного трав’яного шару без вибоїн, вм’ятин.
2. Питання забезпечення громадського порядку. Були питання про окремий сектор для глядачів гостей, недостатню кількість стюардів і неналежне забезпечення порядку з боку поліції.

"Полтава" визнала, що не вела ніякої переписки з Прем’єр-лігою. Все, що вони робили – це готували поле. Готували, але підготувати не змогли. Вони не захотіли проводити матч на іншому полі, не аргументуючи нічим своє рішення".

Контрольно-дисциплінарний Комітет ФФУ також не залишив поза увагою протест ФК "Полтава", в якому представники клубу піддали сумніву підписи голови комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ФФУ Геннадія Прокоповича та заступника голови Дирекції УПЛ Євгена Дикого.

КДК ФФУ вирішить, чи перевіряти підписи у документі про переніс матчу "Полтава" – "Шахтар"

"На нашому засіданні були Прокопович і Дикий. Вони підтвердили те, що власноруч підписували цей документ. Тому це питання було знято", – пояснив Грищенко.

Матч 1/4 фіналу Кубка України "Полтава" – "Шахтар" не відбувся через незадовільний стан газону. До речі, УПЛ була готова профінансувати проведення матчу на стадіоні "Ворскла". Натомість директор ФК "Полтава" заявив, що такого неподобства не було ні при Суркісі, ні при Конькові.

Як Комітет з питань стадіонів пояснив заборону грати на "Локомотиві" матч "Полтава" – "Шахтар"

"Нефотогенічний" газон у Полтаві, або Чому перенесли гру "Полтава" – "Шахтар"?

, а також у Viber