УКР РУС

Проти Пятова не було фолу при першому голі, – екс-арбітр ФІФА прокоментував спірні епізоди матчу Ісландія – Україна

6 вересня 2017 Читать на русском

Колишній рефері ФІФА Мирослав Ступар оцінив суддівство в матчі 8 туру відбору ЧС-2018, в якому Україна поступилась Ісландії 0:2.

Коментатор матчу Віктор Вацко мав претензії до шотландського судді Коллума щодо двох голів, але чи виправдані вони?

"Претензій до суддівства у команд не повинно бути. Учасники гри повинні були бути готовими до англійського стилю арбітражу. Вільям Коллум дозволяв жорстку боротьбу. І це те, до чого не звикли наші футболісти, тому що в Україні так не судять.

Порушення правил проти Пятова в моменті першого гола не було. Андрій не грав на випередження. На випередження грав сьомий номер збірної Ісландії, який проштовхнув м'яч, а потім ногою зачепив воротаря збірної України.

Арбітр перебував поруч. Стиль суддівства Коллума не дозволив йому зафіксувати в цьому епізоді фол. У моменті з другим голом Коноплянка банально програв силову боротьбу. Порушення правил не було, пішла атака ісландців, відбулася передача з флангу – і гол.

З турками українці грали за принципом "треба виграти", а тут – "щоб не програти". Ось і отримали 2 своїх м'ячі", – цитує Ступара Ua-Football.

Кваліфікаційний матч до ЧС-2018 Ісландія – Україна завершився поразкою "синьо-жовтих" з рахунком 2:0. Андрій Шевченко поділився враженнями від поєдинку. Дивіться відео голів та огляд матчу Ісландія – Україна.

Ісландія – Україна. 5 головних підсумків матчу відбору ЧС-2018

"Ну що, потішилися голам Туреччині не за правилами? Моментальна карма". Реакція соцмереж на безпорадну гру збірної України в Ісландії