УКР РУС

Протасов: Найкращі нападники збірної України зараз в ударі

26 березня 2011

Відомий український фахівець Олег Протасов, який є головним тренером російського "Ростова", спрогнозував майбутнє протистояння України та Італії.

"Потрібно враховувати, що збірній України доведеться грати з командою, оборона якої завжди була однією з найкращих у світі. Тому нашим форвардам буде складно. Не слід сподіватися, що в результаті зміни поколінь італійська дружина у захисті стала слабкішою - вони, як і раніше, діють чіпко і жорстко",- говорить спеціаліст.

"Мені здається, що шанс отримає також молодий "динамівець" Артем Кравець. Він знаходиться в резерві, але тренери, безсумнівно, розраховують на нього. До чемпіонату Європи часу трохи більше року, і молодь необхідно награвати. Радити колегам, кого ще можна викликати на збір, неетично з мого боку, адже вони краще знають обстановку, а також можливості кожного футболіста, який виступає в українській Прем`єр-лізі.

У цілому, вважаю, в такому поєдинку будь-якому тренеру хотілося б перевірити якомога більшу кількість виконавців. Як відомо, атака збірної України на кіпрському турнірі результативністю не відрізнялася. Виступити більш яскраво нашим футболістам тоді завадила зимова пауза в сезоні - більшість з них були не у формі. Зараз же наші найкращі нападники в ударі, і я сподіваюся, що захист збірної Італії відчує це на собі.

Втім, без належної підтримки середньої лінії очікувати від форвардів чудес складно. Якщо наші півзахисники будуть діяти сміливо, відразу намагатимуться заволодіти центром поля, підуть передачі вперед, в район штрафного майданчика гостей. Сподіваюся також, що з італійцями зіграє і Андрій Ярмоленко, який взяв участь у поєдинку молодіжної збірної. Атаку він підсилить однозначно, так і глядачам подивитися в черговий раз на футбол у виконанні Андрія буде цікаво",- сказав Протасов.