УКР РУС

Про можливі підсилення збірної України та впертість Шевченка, – новий випуск ток-шоу "ТаТоТаке"

29 березня 2018 Читать на русском

Сергій Болотніков та Костянтин Андріюк у новому випуску ток-шоу "ТаТоТаке" проаналізували гру збірної України у товариських матчах проти Саудівської Аравії та Японії, а також розмірковували про потенційні підсилення національної команди та шанси на вихід на Євро-2020.

Товариські матчі
завершено
-

Про враження від гри збірної України у перших товариських матчах 2018 року

Шевченко продовжує гнути свою лінію. Він провалив відбір на ЧС-2018, але ніяких змін та висновків не зроблено. Ми продовжуємо грати у іспанський "дир-дир", тримання м'яча. Я не кажу, що це недобре, проте у збірної України це не дуже виходить.

6 головних підсумків гри збірної України в товариських матчах проти Саудівської Аравії та Японії

Більшість атак йде наступним чином – Ракицький прийняв м'яч, "пульнув" на 50 метрів. Він класно це робить, але при такій грі весь сенс цього "дир-диру" зникає.

Взагалі незрозуміло, для чого були ці матчі. У Лізі націй Україна стартує аж у вересні, тому від Шевченка очікували експериментів зі складом. А він, таке враження, награвав основу, нібито з чехами грати через кілька днів.

"З дитсадка маю огиду до перлової і пшоняної каші". Андрій Шевченко, якого ви не знали

Кілька викликаних гравців могли підсилити молодіжну збірну України, яка грала важливий матч проти Англії. Після першого матчу проти Саудівської Аравії Шевченко віддав лише трьох гравців із семи.

Матч з Японією вийшов непоганим. Щодо поєдинку із Саудівською Аравією, який багато хто вважає провальним, то у цій грі наша команда завдала 18 ударів по воротах суперника – це рекорд при Шевченку. Тобто вони не лише "возилися" у центрі поля, але доводили діло до ударів. От реалізація – це вже інша справа, це вічна проблема збірної України. Будьмо відвертими – така посередня команда, як збірна України, не може собі дозволити розбазарювати таку кількість моментів.

Ще одна біда – стандарти. У останніх трьох товариських матчах збірна України пропустила тричі – все зі стандартів. Кожен стандарт збірної Японії викликав пожежу. І це низькорослі японці!

Шевченко назвав дати наступних матчів збірної України

Зінченко зіграв невиразно. У матчі із Саудівською Аравією він втратив м'яч 11 разів – рекордний показник. У матчі з Японією він та Маліновський просто розчинились на полі. Таке враження, що Зінченко беріг себе для Манчестер Сіті. Якщо це правда, то це погано.

Цікаво, що зіграв Хачеріді, який, на думку Хацкевича, перебуває у жахливі формі. Але у грі він виглядав непогано. Класно дебютував Лунін, який не боявся кричати на зірок у свої 19 років та здійснив кілька хороших сейвів. Також непогано зіграв Коноплянка, у якого останнім часом мало практики в Шальке.

Про виклик у збірну України футболістів з чемпіонату Росії

Болотніков: Є Денис Кулаков, який грає на проблемній для збірної України позиції правого захисника. Кулаков – найкращий фланговий захисник чемпіонату Росії за даними Wyscout.

Андріюк: Футболісти повинні усвідомлювати, що у нас з Росією війна. Хочеш заробити бабла – їдь у Росію, але про збірну України забудь. Якщо ти хочеш бути корисним своїй збірній – є купа інших чемпіонатів.

Болотніков: Питання виклику гравців з чемпіонату Росії має бути за головним тренером. В ідеалі тренер повинен вибирати гравців суто за футбольними показниками, оскільки це збірна України з футболу. Якщо вболівальники та ЗМІ не сприймають таких футболістів, то буде такий тиск, що вони або підуть самі, або тренер їх не викликатиме. Якщо такого не буде, відповідно, на суспільство нормально це сприймає.

Про натуралізацію легіонерів для збірної України

Андріюк: Я загалом не проти такого рішення. Але це має бути точкова натуралізація, яку повинні розуміти звичайні вболівальники. Якщо гравець знає мову та культуру країни, а вболівальники вважають його своїм.

Болотніков: Загалом я проти натуралізації, але пропоную визначати людей не за мовою чи кольором шкіри, а за тим, чи є він продуктом українського футболу. Він може не знати мови, не співати гімн, але бути продуктом українського футболу, оскільки вихований в Україні.

Про шанси збірної України на вихід на Євро-2020

Пройти на Євро-2020 Україні через відбір буде вкрай важко. З груп вийде лише 20 команд – по 2 з кожної групи, тобто стикових матчів уже не буде. Ще 4 путівки будуть розіграні через Лігу націй, яка теж не додає оптимізму.

Ліга націй УЄФА: суть, формат, користь для України та зв'язок з чемпіонатом Європи

Україні у цьому турнірі буде набагато важче, ніж у відборі до Євро. Ліга націй – турнір дуже швидкоплинний, адже триває лише з вересня по листопад 2018 року.

Навіть якщо ми вийдемо у плей-офф Ліги націй, то будемо грати проти команд, які мають дуже високий рейтинг УЄФА, що дуже ускладнює життя. Це буде набагато важче, ніж гра проти Словенії у 2015 році. Шансів не так багато.

Скільки Україна може заробити в Лізі націй – УЄФА озвучив призові