УКР РУС

Прімера. 6 тур. Підсумки

5 жовтня 2010

Перевтілення атаки "Реалу", невдале повернення Мессі, дебют Грегоріо Мансано, сім валенсійців у збірній Іспанії та дежа вю Елізеу Перрейри. Підсумовуємо найцікавіші події шостого туру Прімери.

Команда: "Реал"
Зустріч проти "Депортіво" для "Реалу" виявилася дуже доречною. "Депор" на старті сезону є одним із найбільш бідних в плані гри колективів, тому криза атаки "Реалу" повинна була в неділю нарешті закінчитися. Проте той азарт, із яким підопічні Моурінью познущалися над обороною команди із Ла-Коруньї, перевершив очікування. Голи у ворота Ману Фернандеса "реалісти" забивали на будь-який смак. Цікаво, що в матчі проти "Депору" "Реал" забив стільки голів, скільки у попередніх п’яти матчах Прімери. Потроху починає вимальовуватися кістяк команди Моурінью: Карвалью та Пепе в центрі оборони, на флангах Серхіо Рамос та Марсело, у середній лінії незамінний Хабі Алонсо, поруч з ним схоже гратиме Хедіра, ближче до атаки діє Озіл, а на флангах Роналду та Ді Марія. Місце на вістрі Ігуаіна таке ж святе, як і місце у воротах Ікера Касільяса. Поки що залишаються осторонь від основи Гранеро, Педро Леон, Бензема та обидва Діарри. Є ще молодий Каналес, якому Жозе довіряв, поки той не травмувався. Не варто також забувати про Кака, який лікує травму коліна. Якщо до зими Жозе вдасться вибудувати гру "Реалу" саме в такому вигляді, який мала команда в матчі проти "Депортіво", то, ймовірно, що бразилець змушений буде шукати собі нову команду.

Регіон: Валенсія
Після шести турів на чолі турнірної таблиці дві валенсійські команди — "Валенсія" та "Вільяреал". "Валенсії" на старті сезону виходить більш привабливу гру демонструвати у першому таймі, адже чотири з п’яти перемог команда здобула завдяки нокаутуванню суперників у першій половині зустрічі. Воно й не дивно, якщо командна гра ще не достаньо вибудувана, гравці надто багато сили витрачають на зайві ривки, підкати та рухи. А потім виходить так, як у другому таймі матчу проти "Атлетіка": в обороні суперника стільки вільних зон з’являється, а використати їх команда Емері ніяк не може. Тим не менше, попри невідшліфованість своєї гри, "Валенсія" захопила лідерство у Прімері щонайменше до 16 жовтня. Саме в цей день команда може зазнати першої поразки у сезоні, адже los ches гратимуть на "Камп Ноу". Ще одна валенсійська команда "Вільяреал" набрала у Прімері фантастичної ходи — п’ять перемог поспіль. Чудово розпочала сезон пара форвардів "жовтої субмарини" Нілмар-Россі. На їх рахунку — дев’ять із дванадцяти голів "Вільяреалу" у Прімері, а Нілмар ще й двома гольовими пасами відзначився. Що цікаво, до національної збірної Іспанії із обох валенсійських клубів Дель Боске викликав сумарно аж сім футболістів, п’ять яких із "Вільяреалу": Борха Валеро. Бруно Соріано, Санті Касорла, Карлос Марчена та Жоан Капдевіла. "Валенсію" представлятимуть Пабло Ернандес та Аріц Адуріц, для якого це перший виклик до національної збірної.

Дебют: Грегоріо Мансано
Офіціний дебют Мансано на чолі "Севільї" відбувся ще в четвер у матчі Ліги Європи проти "Борусії" Дортмунд. Завдячуючи голу Чігаріні новий тренер стартував із перемоги. В неділю Грегоріо Мансано вперше вивів команду на матч Прімери. Суперник знову був непростий — мадридський "Атлетіко". І варто сказати, що із непростим суперником андалусійці впорались досить просто, не залишивши матрацникам жодних шансів. "Атлетіко" без Рейеса та Агуеро постав цілком безпорадною командою, яку Кануте, Негредо та Перотті фактично обіграли втрьох. Навряд чи варто робити поспішні висновки із роботи Мансано, проте факт залишається фактом — матч проти "Атлетіко" був найкращим поєдинком "Севільї" в цьому сезоні.

Нічия: "Барселона" - "Мальорка" - 1:1
В той час, як Мессі заліковував травму, цікаво було поспостерігати за грою "Барселони" без аргентинця. Тепер не менш цікаво було постежити, як гратимуть блау-гранас без Хаві. Як, виявилось, Хаві все ж таки цінніший для "Барселони", аніж Лео. Без Мессі команда втратила різкість у атаці, ставши дещо менш вибуховою, проте все-одно залишалась чітко вибудованою та збалансованою. Натомість, без Хаві гра "Барселони" постала не такою органічною, в деяких моментах навіть полохливою. За відсутності лідера середньої лінії, потенційно архітектором гри команди мав би стати Іньєста, проте Андрес дещо іншого плану гравець. Таким чином, після того, як "Мальорка" зрівняла рахунок, імпровізовані спроби "Барселони" здобути перемогу ні до чого не призвели — команди Лаудрупа та Гвардіоли на "Камп Ноу" розійшлися миром.

Дежавю: вилучення Елізеу Перейри
В попередньому турі гравець "Малаги" Елізеу Перейра отримав червону картку та мав пропускати недільний матч проти "Альмерії". Андалусійці подали апеляцію, внаслідок якої червону картку було анульовано. Таким чином найкращий асистент Прімери зміг вийти на поле і ... знову був вилучений за грубі дії проти Хуанми Ортіса. До честі "Малаги", команда гідно провела гру в меншості, втративши перемогу лише наприкінці матчу — один із найкрасивіших голів туру забив Калу Уче.