УКР РУС

Перша ліга: Кривбас переміг Полісся, Альянс у результативному двобої поступився Прикарпаттю

23 жовтня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу 15-й тур другого за силою дивізіону продовжили два матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Україна, Перша ліга, 15-й тур

Прикарпаття – Альянс – 3:1

Голи: Сондей, 17, Барчук, 34 (пен.), 60 – Ярошенко, 66

Полісся – Кривбас – 1:2

Гол: Козак, 90+1 – Хобленко, 10, Приходько, 69

Перша ліга: Волинь у двобої з п'ятьма голами перестріляла Кремінь

У першому матчі суботи Прикарпаття на власному полі приймало Альянс. Івано-франківці в середині тайму скористались помилкою суперника в центрі, перехопили м'яч, розігнали стрімку контратаку і вивели на ударну позицію Івана Сондея. Півзахисник під тиском захисника зумів влучно пробити точнісінько під воротарем. За десять хвилин до перерви господарі заробили право на пенальті: Пісний ледь зачепив ногу Барчука у власному штрафному, але цього виявилось достатньо, аби арбітр вказав на позначку. Сам постраждалий і реалізував одинадцятиметровий.

По перерві Альянс додав – підопічні Юрія Ярошенка стали активніше грати на атаку і... пропустили втретє. Голкіпер Альянса Руслан Єфанов припустився дитячої помилки і привіз гол у свої ворота: отримавши пас від свого захисника, він віддав прямо в ноги Назарію Воробчаку, той прострілив на Барчука і Роман оформив дубль. За шість хвилин гості один гол відквитали – Ярошенко головою результативно замкнув навіс з правого флангу.

Перемога принесла Прикарпаттю 22 очки і п'яту сходинку турнірної таблиці Першої ліги, Альянс з 26 пунктами залишився третім.

Ігровий день Першої ліги завершувало протистояння Полісся і Кривбаса. Чекати гола вболівальникам довго не довелось. Криворіжці розіграли кутовий, подали, а м'яч після серії рикошетів прилетів до Хобленка. Олексій же заштовхав його у напівпорожні ворота Махарадзе.

Наступний гол прийшов аж у другому таймі з контратаки: Дебелко асистував Приходьку, а Клім, який лише вийшов на заміну, зняв питання щодо переможця дуелі. Втім, Козак на 90+1 хвилині заслужено забив м'яч престижу.

Кривбас набрав 31 заліковий бал, скоротивши відставання від Металіста на 4 очки. Полісся ж зависло над зоною вильоту з 16-ма пунктами.

Турнірна таблиця Першої ліги